Συστάσεις στον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας

Σε επώνυμη καταγγελία κατά του Προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Ζακύνθου της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν χθες το μεσημέρι επισκεπτόμενοι τον Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου, και αφού προηγουμένως είχε εκδοθεί Εισαγγελική παραγγελία, ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Κασσιμάτης και το μέλος της Ηλίας Μακρής.
Αφορμή, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, στάθηκε το γεγονός πως χθες το πρωί στην πλατεία Δημοκρατίας ο ίδιος δέχθηκε λεκτική και όχι μόνο επίθεση, από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ ΝΔ ως συνέπεια ανταλλαγής σχολιασμών τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε ανάρτηση του τελευταίου για πολιτικά ζητήματα.
Ο συντονιστής ΝΕ Ζακύνθου ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσιμάτης δήλωσε πως “Εφαρμόζοντας με “δημιουργικό τρόπο” τη γραμμή για “κλωτσιές” στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ζακύνθου Δ. Καρδιανός – Μπούκιος επιτέθηκε εν ψυχρώ σε δημόσιο χώρο στο κέντρο της πόλης, φραστικά και όχι μόνο, στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου Ηλία Μακρή. Είναι σαφές ότι η όξυνση της αντιπαράθεσης που επιχειρεί το κόμμα της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση φθάνει δυστυχώς ακόμα και σε προπηλακισμούς και προσωπικές επιθέσεις. Η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την τραμπούκικη και φασιστικού τύπου επίθεση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ζακύνθου και διερωτάται εάν ο συγκεκριμένος εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση με τέτοιες μεθόδους; Το γεγονός αυτό καταγγέλθηκε σήμερα από αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στις εισαγγελικές και αστυνομικέ; αρχές προκειμένου να γίνουν συστάσεις στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ζακύνθου. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας και ιδιαίτερα τους συντηρητικούς ψηφοφόρους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες πρακτικές που καμία σχέση δεν έχουν με τον πολιτικό πολιτισμό και τις δημοκρατικές παραδόσεις μας”, πρόσθεσε ο κ. Κασσιμάτης
Μάλιστα μη θέλοντας να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή και με δεδομένο ότι τέτοιου είδους πολιτικής αντιπαράθεσης δεν αρμόζει στο νησί της Ζακύνθου και σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει τους ψηφοφόρους και τους ανθρώπους που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία ζήτησαν “μόνο συστάσεις γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι όποια πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει δεν πρέπει να ποινικοποιηθεί. Βέβαια, είμαστε άνθρωποι και καλό θα είναι να προσέχουμε γιατί δεν ξέρουμε αυτές οι κινήσεις τι ρόλο παίζουν. Δεν είναι συμπεριφορά Προέδρου πολιτικής παράταξης και ούτε συνδέω βέβαια τη Νέα Δημοκρατία με αυτή τη συμπεριφορά. Θα επιφυλαχθώ για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου στην πορεία και ελπίζω να μην χρειαστεί”.
Από εδώ και πέρα κατόπιν της Εισαγγελικής παραγγελίας το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα πόλης θα καλέσει τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και θα προχωρήσει στις απαραίτητες συστάσεις όπως έχει ζητηθεί από τους προσφεύγοντες.