“Ζάκυνθος, η ντιβα” || Έκθεση φωτογραφίας του Ν. Κοντοσταυλάκη

Φυσική ομορφιά, μυστήριο και γοητεία όλα συνδυάζονται στην έκθεση φωτογραφίας που θα ξεκινήσει την Κυριακή 12 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 στην πλατεία του Διονυσίου Σολωμού από τις 21:00 έως 24:00 το βράδυ.
Η έκθεση “ΖΑΚΥΝΘΟΣ, Η ΝΤΙΒΑ” εστιάζει, όπως αφήνει να εννοηθεί και ο τίτλος, στη γυναίκα και στο νησί της Ζακύνθου, ένας συνδυασμός ακαταμάχητος, ένας συνδυασμός ικανός για το πιο όμορφο και ταυτόχρονα το πιο μοχθηρό και μυστηριώδες πράγμα σύμφωνα και με τον εθνικό μας ποιητή “Καὶ μοῦ ἦρθε στὸ νοῦ μου, περσότερο ἀπὸ ὅλους αὐτούς, ἡ γυναίκα τῆς Ζάκυνθος, ἡ ὁποία πολεμάει νὰ βλάφτει τοὺς ἄλλους μὲ τὴ γλώσσα καὶ μὲ τὰ ἔργατα” και “Καὶ ἐχύθηκε πηδώντας ψηλὰ σὰν τ᾿ ἄστρο τοῦ καλοκαιριοῦ ποὺ στὸν ἀέρα χύνεται δέκα ὀργιὲς ἄστρο”, αναφέρει ο Διονύσιος Σολωμός στο πεζόμορφο ποίημα “Η Γυναίκα τση Ζάκυθος”.
Όψεις ξένες και συνάμα τόσο κοντινές θα παρουσιαστούν από τη μία έως την άλλη άκρη του νησιού. Άλλοτε ήρεμες όπως η ύπαιθρος και η φύση της Ζακύνθου και άλλοτες άγριες και ανυπότακτες όπως μια θάλασσα με φουρτούνα. Άλλοτε παραδοσιακές και φιλόξενες όπως τούτος ο τόπος και άλλοτε γεμάτες μαγεία και μυστήριο σαν να έχουν έρθουν από ένα περιβάλλον εξωτικό και απόκοσμο. Και όμως για όσους βρεθούν στην έκθεση θα διαπιστώσουν ότι ανάμεσα σε όλες αυτές τις εικόνες, τις γεμάτες ποικιλία και αισθησιασμό θα βρουν πάντα κάτι δικό τους, τη Ζάκυνθό τους, όπως αυτοί την είχαν φανταστεί σαν σε δικό τους ποίημα, μια γυναίκα αγέρωχη, πολύπλευρη που μπορεί να τους σαγινέψει, να τους πληγώσει και να τους κυριέψει με την αγάπη της.
Μέσα από τις φωτογραφίες θα αποτυπωθεί η ντίβα της νησιωτικής Ελλάδας, αυτή για την οποία μιλούν πολλοί αλλά λίγοι τη γνωρίζουν πραγματικά. Η Ζάκυνθος του «Ναυαγίου», της παράδοσης, της αρχοντιάς και πολλές ακόμα πτυχές που μπορείτε να ανακαλύψετε μέσα από τη συγκεκριμένη έκθεση.
Μια σύγχρονη ματιά και μια αποτυπωμένη σπάνια κουλτούρα από το βραβευμένο φωτογράφο Νίκο Κοντοσταυλάκη, πάντα μαζί με την ευγενική υποστήριξη του Iassis Cosmetic, για την Ζάκυνθο που κοιτάζει στο μέλλον.
Η έκθεση ξεκινάει αυτή την Κυριακή και περιμένει ακόμα και τους πιο έμπειρους, ακόμα και αυτούς που πιστεύουν ότι γνωρίζουν τη Ζάκυνθο πραγματικά, να την ξανα-ανακαλύψουν.