Άρον – άρον σταυρωσον τη Ζάκυνθο χάριν μιας καταγγελίας δίχως επιβεβαίωση

Η Ζάκυνθος πρωταγωνιστεί στο πρωτοσέλιδο της “The Sun”, οι αγγλικές ιστοσελίδες “οργιάζουν” και τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν το δικηγόρο του διαβόλου αναδημοσιεύοντας μια είδηση που δεν έχουν μπει καν στον κόπο να “φιλτράρουν”. Η Ζάκυνθος και συγκεκριμένα ο Λαγανάς δικάζεται για ακόμα μια φορά, αλλά άδικα αφού μπορεί κατά καιρούς να συμβαίνουν τα χίλια μύρια όσα, ωστόσο το συγκεκριμένο περιστατικό δεν υπήρξε σύμφωνα με τις αρχές.
Από την πρώτη στιγμή, ένας αναγνώστης θα ακούσει Λαγανά και θα πει “ναι, βέβαια, σε αυτή την περιοχή γίνονται συνέχεια τέτοια περιστατικά”. Ο Λαγανάς (δυσ)φημίζεται για ξέφρενες καταστάσεις, αλκοόλ χωρίς όρια, χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες και όχι άδικα, καθώς τα περιστατικά που συμβαίνουν εκεί είναι συχνά. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, τα πράγματα είναι διαφορετικά με όσα γνωρίζουμε, τουλάχιστον, μέχρι στιγμής, αφού Αστυνομία και Νοσοκομείο διαψεύδουν ξεκάθαρα το γεγονός, προσοχή όχι της μέθης, αλλά της καταγγελίας ή της νοσηλείας στο νησί.
Πώς γίνεται, λοιπόν, δεκαεπτά νεαροί να ισχυρίζονται το αντίθετο, δημοσιεύουντας φωτογραφίες από ένα νοσοκομείο που ουδεμία σχέση έχει με τη Ζάκυνθο; Δυσφήμιση; Απάτη; Φταίνε οι δημοσιογράφοι;
Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που κληθήκαμε να απαντήσουμε και στο παρελθόν. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η εφημερίδα μας στα πλαίσια της έγκυρης και έγκαιρης δημοσιογραφίας και ενημέρωσης του πολίτη έσπευσε να διαψεύσει αυτό το συμβάν. Επικοινωνώντας τόσο με το γραφείο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, όσο και τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, ο οποίος προηγουμένως είχε συνομιλήσει με ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, ενημερώθηκε ότι “Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει καταγραφεί στα βιβλία συμβάντων τους και ως εκ τούτου τα δημοσιεύματα που τις τελευταίες ώρες κάνουν το γύρω του διαδικτύου και δυσφημίζουν τη Ζάκυνθο θα πρέπει να ελέγχονται ως προς την ορθότητά τους”. Και για όσους δεν το πιστεύουν, ναι, ο τοπικός τύπος ήταν αυτός που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, αυτός που κατηγορείται πως δυσφημίζει τη Ζάκυνθο πολύ καιρό τώρα για διάφορα ζητήματα καθημερινότητα. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ουδείς από τους αρμόδιους φορείς μπήκε στο κόπο να βγάλει ανακοινώσεις επίσημες.
Άλλωστε κάθε χρόνο εκατοντάδες είναι οι Βρετανοί ταξιδιώτες που υποβάλλουν καταγγελίες επικαλούμενοι από στομαχικές διαταραχές μέχρι βιασμούς και από μικροατυχήματα μέχρι κλοπές μικροαντικειμένων και ηλεκτρονικών συσκευών για να εισπράξουν αποζημιώσεις. Γιατι όχι και μια νέα κατηγορία;