Στην κατοχή νεαρών Σέρβων βρέθηκαν χρήματα και κοσμήματα

Χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 7.000€, κοσμήματα που έφθαναν τα 4.000€, ένα ρολόι χειρός και ένα κινητό τηλέφωνο ήταν η λεία των κλοπών που είχαν διαπράξει δυο νεαροί Σέρβοι, ηλικίας 20 και 22 ετών, για κλοπές στην περιοχή του Λαγανά και οι οποίοι συνελήφθηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων αλλά και όσα έχουν γίνει γνωστά οι δύο νεαροί παραθέριζαν στο νησί μας και είχαν αφιχθεί στη Ζάκυνθο πριν από λίγες ημέρες. Εκ του αποτελέσματος αντιλαμβάνεται κανείς πως από την πρώτη μέρα της επίσκεψής τους, ήταν αποφασισμένοι να μην περιοριστούν στις διακοπές τους απολαμβάνοντας μόνο τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά να αναπτύξουν και άλλου είδους προσοδοφόρα… επιχείρηση με διάφορα θυματα.
Εκείνος που φέρεται να αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα στον εντοπισμό και σύλληψή τους φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης των δωματίων στα οποία διέμεναν στο Λαγανά. Και τούτο διότι θύμα τους ήταν η κόρη του, της οποίας αφαίρεσαν το πορτοφόλι που περιείχε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 7.000€, από τουριστικό γραφείο που διατηρούσε στον ίδιο χώρο με τα ενοικιαζόμενα καταλύματα στα οποία έμεναν. Μόλις διαπιστώθηκε η απώλεια του πορτοφολιού, οι υποψίες έπεσαν πάνω στους δύο νεαρούς και ειδοποιήθηκε η αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει την όλη υπόθεση. Σε έρευνα που ακολούθησε στο δωμάτιο που είχαν νοικιάσει, βρέθηκε το ποσό των 4.000€ κρυμμένο σε κάλτσες. Επίσης, βρέθηκαν χρυσαφικά, συνολικής αξίας περίπου 4.000€ αλλά και μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.
Η δράση τους, ωστόσο, δεν σταματάει εδώ αφού από τo Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε μία ακόμη περίπτωση κλοπής, κατά την οποία είχαν αφαιρέσει από παραθεριστή, στην παραλία του Λαγανά, τσαντάκι που περιείχε 1 κινητό τηλέφωνο, 1 ρολόι χειρός και χρηματικό ποσό.
Κατά την διάρκεια των ερευνών, μέρος των αντικειμένων που είχαν αφαιρέσει και βρέθηκε στην κατοχή τους, επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη τους.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιεί από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αντίστοιχες πράξεις.
Οι δύο αλλοδαποί, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και ακολούθως με τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν στον Ανακριτή.