Πρώτο δρομολόγιο || Ιταλική τουριστική “έφοδος” από το Μπρίντιζι

“Benvenuto”… ήταν η φράση με την οποία το νησί μας υποδέχθηκε τους πρώτους Ιταλούς επισκέπτες του για την φετινή χρονιά, μετά την άφιξη του πρώτου δρομολογίου από το Μπρίντιζι της Ιταλίας. Το πλοίο Ρέντ Σταρ έπιασε λιμάνι λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι μεταφέροντας 418 επιβάτες, 24 Ι.Χ. και ένα τροχόσπιτο τύπου κάμπερ. Βέβαια είχε στηθεί και μια ξεχωριστή υποδοχή για τους Ιταλούς τουρίστες, ενω τουριστικά λεωφορεία ήταν εκεί για να τους μεταφέρουν στα καταλύματά τους για να αφήσουν τα πράγματα τους.
Η περίοδος που διανύουμε, τα μέσα Ιουλίου σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής που οι γείτονες Ιταλοί αρχίζουν να λαμβάνουν την καλοκαιρινή τους άδεια και ξεκινούν τις εξορμήσεις τους προς την Ελλάδα και όχι μόνο. Το ταξίδι έχει διάρκεια σχεδόν 19 ώρες και το προτιμά ένας μεγάλος αριθμός Ιταλών που επιλέγει τη θαλάσσια οδό προς το νησί μας.

Με δυο πλοία
Το φετινό καλοκαίρι η γραμμή θα εξυπηρετείται εκ νέου από την Ventouris Lines, η οποία ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δρομολογίων από το Μπάρι τα οποία θα ολοκληρωθούν στις 5 του Σεπτέμβρη. Εκτός από το λιμάνι του Bari, πλοίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια και από το Brindizi. Αναλυτικά τα δρομολόγια μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου θα είναι: 25 Ιουλίου, 1 Αυγούστου, 8 Αυγούστου, 15 Αυγούστου, 22 Αυγούστου, 29 Αυγούστου και τελευταίο στις 5 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί πως τις ημέρες των αφίξεων των πλοίων από Ιταλία, θα τίθενται σε ισχύ ειδικά κυκλοφοριακά μέτρα στο μώλο του Αγίου Νικολάου για να μπορεί να γίνεται καλύτερα η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού που ταξιδεύει από και προς την Ιταλία.

Εδώ και χρόνια
Από το 2007, Οι Ιταλοί αποτελούν μία από τις σταθερές τουριστικές αγορές της Ζακύνθου, χωρίς οι αφίξεις τους να εμφανίζουν σημαντικά σκαμπανεβάσματα. Αν και καταφθάνουν στη Ζάκυνθο τόσο αεροπορικώς όσο και με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου-Κυλλήνης, πολλοί επιλέγουν την απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή Μπάρι-Ζάκυνθος ή Μπρίντιζι-Ζάκυνθος, καθώς γλιτώνουν την πολύωρη οδήγηση από τη χώρα τους μέχρι την Κυλλήνη. Πολλοί Ιταλοί επιλέγουν τη Ζάκυνθο για θαλάσσια σπορ και ψαροντούφεκο, μεταφέροντας μάλιστα, με τα οχήματά τους, τον απαραίτητο εξοπλισμό για την αγαπημένη τους καλοκαιρινή ασχολία.

ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΣΤΑΝ ΜΠΑΝΚΕΒ

“Η θάλασσα είναι τέλεια και τα νερά είναι καθαρά. Δεν έχω ξαναδει τέτοια νερά ξανά κάπου είναι απίστευτα. Είναι η πρώτη φορά στη Ζάκυνθο. Σίγουρα θα παω στα κλαμπ να διασκεδάσω με την παρέα μου αλλά και να γνωρίσω την κουλτούρα του νησιού. Είμαι σίγουρος ότι θα διασκεδάσω στο νησί και θα περάσω καλές διακοπές”

ΝΤΑΒΙΝΤΕ ΠΑΓΙΑ
“Ήρθαμε στη Ζάκυνθο για χορό και ξέφρενες διακοπές. Για να ξεφύγουμε από το στρες και να περάσουμε όμορφα αυτές τις μέρες που θα είμαστε εδώ. Είχα ξαναέρθει πέρσι στον Λαγανά και είναι ένα πολύ αστείο και τρελό μέρος. Σίγουρα θα ήθελα να ξαναπάω και να ζήσω και πάλι όμορφες στιγμές. Μου αρέσει να έρχομαι στη Ζάκυνθο για να κάνω τις διακοπές μου”

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΠΕΝΤΡΕΤΙ
“Έχει όμορφη θάλασα και εξαιρετικό κόσμο. Θα έχουμε σίγουρα καλές μέρες εδώ. Δεν έχω ξαναέρθει στη Ζάκυνθο. Ο καιρός είναι καλός και μου αρέσει. Όλα είναι τέλεια και πάμε για πάρτι και τρελή διασκέδαση. Μοιάζει ο καιρός στην Ελλάδα με την Σικελία συγκεκριμένα και αυτό είναι κάτι που μας αρέσει”