Πρωτοβουλία ΣΤ. Κοντονη || Στη Ζάκυνθο συνεδριάζει Ειδική Επιτροπή ευρωπαίων αξιωματούχων

Στη Ζάκυνθο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της προόδου του έργου “Τεχνική Υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων του Ελληνικού Δικαστικού Συστήματος”. Ειδικότερα στο νησί για το λόγο αυτό θα βρίσκονται ο κ. Georg Stawa, πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης (CEPEJ), ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Συνταγματικών Υποθέσεων, Μεταρρυθμίσεων & Δικαιοσύνης της Αυστρίας, δικαστές και μόνιμοι εμπειρογνώμονες της αυστριακής τεχνικής βοήθειας στη χώρα μας, ενώ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Daniele Dotto.
Είναι η πρώτη φορά που γίνεται εκτός Αθηνών, και πρόκειται να αποτελέσει μεγάλη προβολή για τη Ζάκυνθο, αφού η πρωτοβουλία που έλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής κ. Σταύρος Κοντονής αποδεικνύει για άλλη μια φορά εμπράκτως την αγάπη του και τη στήριξή του στη γενέτειρά του. Άλλωστε, κάθε ενέργειά του έχει ως επίκεντρο τόσο τη μέγιστη δυνατή προβολή του νησιού όσο και την ανάπτυξή του με σημαντικά έργα υποδομής.
Γνωρίζοντας απόλυτα πως η στάση που υιοθετούμε απέναντι σε ανθρώπους, γεγονότα και καταστάσεις επηρεάζει τους στόχους, τη συμπεριφορά και την πορεία μας σε κάθε πτυχή της ζωής μας, αναμφίβολα κανείς δεν διαφωνεί πως η Ζάκυνθος τυγχάνει του προνομίου να διαθέτει Βουλευτή – Υπουργό, μετά από πολλά χρόνια. Ήταν και είναι σπάνιες οι φορές που Ζακυνθινά πρόσωπα, κατάφεραν να αποτελέσουν σημαντικές προσωπικότητες που συνδέθηκαν με την πολιτική ιστορία της χώρας.
Μπορεί κανείς να διαφωνεί σε πολλά μαζί του, ωστόσο κατά την παρουσία του, έγιναν σοβαρές πολιτικές παρεμβάσεις για σειρά ζακυνθινών ζητημάτων και ο καθένας έχει δικαίωμα να τις κρίνει όπως πιστεύει. Παρεμβάσεις σε σειρά ζητημάτων που “τρέχουν”, εξασφάλιση πιστώσεων και παρεμβάσεων για χρόνια προβλήματα τις καθημερινότητας που κάποιος θα τα παρομοίαζε με προεκλογικές εξαγγελίες. Εν γένει δεν θέλησε ποτέ να κάνει τη θητεία του ένα εύκολο πέρασμα και διακοπές.
Πέρα, όμως, από κομματικές ή άλλες πεποιθήσεις, αυτό θα έπρεπε να το εκμεταλλευτούν αυτοδιοικητικοί, πολίτες και στελέχη άλλων κομμάτων, ζητώντας, απαιτώντας αν θέλετε, να μεσολαβεί για το νησί του. Να συσπειρωθούν γύρω του, με απαιτήσεις, αυστηρότητα αλλά και σύμπνοια. Οι επιθέσεις, προσβλητικές και συχνά ψευδείς, δείχνουν παιδιάστικη και ανώριμη πολιτική συμπεριφορά, μιας σύγχρονης, δυτικοτραφούς, κοινωνίας. Άλλωστε, με βάση όλα όσα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, θέλουμε ζακυνθινή πολιτική και κυβερνητική παρουσία ή θα βολευόμαστε με ανύπαρκτους;