Δείτε που θα γίνει το νέο Αθλητικό Κέντρο Ζακύνθου – Ένα έργο πνοής για το νησί

Επί σειρά ετών η Ζακυνθινή κοινωνία αποζητούσε έναν χώρο άθλησης για τα σωματεία και τα νέα παιδιά που θέλουν να κάνουν διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Το Αθλητικό Κέντρο Ζακύνθου μετά την συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή του νησιού μας Σταύρου Κοντονή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακ. Λευτέρη Νιοτόπουλο, τον Δήμαρχο Ζακύνθου και άλλους φορείς από το νησί μας προχωράει ένα βήμα παραπέρα, αφού στόχος είναι άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες στην περιοχή του Φιολιτίου. Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες της «Ημέρας» πρόκειται για έναν μεγάλο χώρο, ο οποίος είναι εκμεταλλεύσιμος για Κλειστό Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο και ποδοσφαιρικά γήπεδα και είναι πλησίον του 2ου Δημοτικού Ρίζας.

Δίπλα στο 2ο Δημοτικό Ρίζας είναι ο χώρος για το Αθλητικό Κέντρο

Το θετικό είναι το έργο έχει χρηματοδοτηθεί και απομένουν λεπτομέρειες για να μπορέσουν ουσιαστικά να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθεί σύντομα δίνοντας μεγάλη βοήθεια σε νέους αθλητές που θέλουν να βρουν έναν χώρο να δραστηριοποιηθούν. Επίσης είναι σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από την Πόλη της Ζακύνθου και αυτό μπορεί να βολέψει όσους θέλουν να μετακινούνται και να πηγαίνουν εκεί με ευκολία.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς μιλώντας για το έργο αυτό σημείωσε: «Στην σύσκεψη που κλείσαμε με τον κ. Βασιλειάδη και τον κ. Κοντονή ως βουλευτή Ζακύνθου, τους οποίους ευχαριστούμε, αποφασίστηκε άμεσα η σύνταξη της μελέτης για το Κλειστό Γυμναστήριο και η δημιουργία μιας μακέτας για το τι άλλο σχεδιάζουμε για αυτό το κομμάτι. Τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα γύρω στα 2 εκ. ευρώ».
Από την μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος μίλησε για έννα αθλητικό χώρο που έχει ανάγκη το νησί.

Μια από τις εισόδους για το Αθλητικό Κέντρο

«Να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό μας τον κ. Κοντονή που με δική του πρωτοβουλία έγινε η συνάντηση και παρών ήταν ο Υφυπουργό Αθλητισμόυ κ. Βασιλειάδης που ήταν σημαντική η παρουσία του γιατί αποτύπωσε όσα έγιναν και πρέπει να γίνουν. Έχουμε περίπου 24 στρέμματα που είναι στην συγκεκριμένη περιοχή που είναι δημοτική περιουσία και δεν έχουμε πρόβλημα χωροθέτησης».
Στόχος είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να μπορέσουν σύντομα να ξεκινήσουν εργασίας και το Αθλητικό Κέντρο να πάρει «σάρκα και οστά».