Ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ζακύνθου

Από το γραφείο τύπου της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση προς τη ΝΕ ΠαΣοΚ Ζακυνθου

Η τοπική συνιστώσα της ΝΔ, ως ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά, αλλά με αδιευκρίνιστο ΑΦΜ, παρά την κατάντια του, έρχεται με περισσή αλαζονεία υπερβαίνοντας κάθε έννοια πολιτικού θράσους, να υποβαθμίσει τον κοινό νου και την πρόσφατη, νωπή μνήμη εγκαλώντας την κυβέρνηση και τον βουλευτή Ζακύνθου και υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονη.
Εντελώς δειγματικά στα όσα επικαλείστε στην ανακοίνωσή σας, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, σας θυμίζουμε ότι πριν είκοσι χρόνια που είχε ξεκινήσει η υπόθεση της γέφυρας ήσασταν κυβέρνηση και δεν είχαμε μπει ακόμη στην κρίση. Έχετε το θράσος να μας ασκείτε και κριτική, αντί να απολογηθείτε, που όχι μόνο δεν φτιάξατε γέφυρα μόνιμη, αλλά και αυτή την προσωρινή που είχε σταλεί τότε, αδιαφορήσατε παντελώς και την «πετάξατε», με αποτέλεσμα να κλαπούν όλα τα υλικά της…!!!

Προφανώς ο συντάκτης της ανακοινωσης εχει τους λόγους του που ενοχλείται καθε φορα που περνάει απο τη γεφυρα, αλλά αυτό είναι αδιάφορο για τους μόνιμους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουν δείξει τη σαφή προτίμηση τους για την στρατιωτική γεφυρα. Ο εθισμός του δε στη χρησιμοποίηση της λέξης «σανός» ελπίζουμε να μην τον οδηγήσει κάποτε και στην … «κατανάλωση του». Όσο για τα υπόλοιπα που γράφετε στην ανακοίνωσή σας, η μόνη απάντηση που ταιριάζει είναι αυτό που λέει η λαϊκή σοφία: «έβρισε ο γάιδαρος, τον πετεινό κεφάλα»! Γιατί είτε σας αρέσει είτε όχι αρχικά ήσασταν η κυβέρνηση και αργότερα η συγκυβέρνηση της διαπλοκής, της ρεμούλας, της αρπαχτής, των μνημονίων που τότε θα μπορούσαν να αποφευχθούν, των απολύσεων, των διαθεσιμοτήτων, του μαύρου της ΕΡΤ, με ανεξίτηλη τη «σφραγίδα σας» στα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα.
Δεν έχετε το πολιτικό και, προπάντων, το ηθικό ανάστημα να παριστάνετε τους τιμητές. Εμείς δε θα πούμε ότι είστε υπάλληλοι του Μαρινάκη, όπως είπαν κάποια από τα παλιά στελέχη σας και πώς να μη το πουν μετά την απόλυτη ευθυγράμμισή σας με τη ΝΔ στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και όχι μόνο! Εμείς θα σας πούμε: «Ξεχρεώστε τις οφειλές σας (200+ εκατομμύρια), γιατί αρκετά πλήρωσε και πληρώνει η κοινωνία τη διαπλοκή και τη ρεμούλα που καλλιεργήσατε και το μεγάλο φαγοπότι, στο οποίο συμμετείχατε (λίστες, υγεία, άμυνα, αυτοδιοίκηση κ.λ.π). Αρκετά πλήρωνε και πληρώνει ο κόσμος τις δεσμευτικές, κυβερνητικές αποφάσεις σας ως συγκυβέρνηση με τον Σαμαρά. Δε γίνεται να πληρώνει και τα χρέη σας, επειδή επιλέξατε να γίνετε η συνιστώσα του Κυριάκου…!!! Όταν, τέλος, ανακτήσετε την αυτονομία σας και το κύρος σας ως κόμμα, τότε ελάτε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά για ό,τι θέλετε…»