Από το Μπαρι έρχεται το πρώτο δρομολόγιο με Ιταλούς στη Ζάκυνθο

Κάθε προσδοκία αναμένεται να ξεπεράσει και τη φετινή σεζόν, η επισκεψιμότητα του νησιού από την Ιταλική τουριστική αγορά με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για πραγματική επιδρομή και από θαλάσσης. Τα μηνύματα για τα Επτάνησα και ιδίως εκείνα του νοτίου Ιονίου και στον τομέα της ακτοπλοΐας είναι παραπάνω από αισιόδοξα. Αυτό δείχνουν και οι προκρατήσεις εισιτηρίων στα πλοία που θα εκτελούν τα δρομολόγια από το Μπάρι προς τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.
Το φετινό καλοκαίρι η γραμμή θα εξυπηρετείται εκ νέου από την Ventouris Lines, η οποία ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δρομολογίων από το Μπάρι προς τα νησιά του Ιονίου. Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν στις 17 του Ιούλη και θα ολοκληρωθούν στις 5 του Σεπτέμβρη, την περίοδο δηλαδή επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι Ιταλοί τουρίστες. Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο δρομολόγιο θα καταπλεύσει στις 18 Ιουλίου το μεσημέρι, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερο δρομολόγιο.
Από το 2007, κάθε Ιούλιο καταφθάνουν στη Ζάκυνθο περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες από τη γείτονα χώρα μέσω των απευθείας δρομολογίων, συμπληρώνοντας βέβαια τον αριθμό Ιταλών επισκεπτών που έρχονται από την Κυλλήνη, με τα πλοία της γραμμής. Κατά κανόνα επιλέγουν αυτό το μέσο μεταφοράς νεαροί ιταλοί που περνούν τις διακοπές τους στο Λαγανά και άλλες περιοχές.
Να σημειωθεί πάντως, πως το μεγαλύτερο κύμα ταξιδιωτών από την Ιταλία προς το νησί μας με το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο είχε καταγραφεί το 2011, οπότε και έφτασαν πάνω από 6.000 επιβάτες.
Οι ίδιοι βαθμολογούν με “Άριστα” το νησί μας από την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αφού περνούν υπέροχα και μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή τους να έρθουν στο “Φιόρο του Λεβάντε”. Το καλό φαγητό, οι όμορφες παραλίες είναι αυτά που ξεχωρίζουν για τους Ιταλούς τουρίστες, οι οποίοι θέλουν να ξανάρθουν και τα επόμενα χρόνια και να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι.
Μάλιστα αρκετοί είναι εκείνοι που σημειώνουν ότι η συμπεριφορά των ντόπιων προς τους ξένους επισκέπτες έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια. Η αδιαμφισβήτητα θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης στο νησί μας έχει πολλά αποτελέσματα τα οποία θα διαπιστώσουμε την επόμενη σεζόν. Μία από τις πιο θετικές συνέπειες της άνθηση των νέων αγορών. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε η οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική για την τοπική οικονομία. Οι νέες αγορές φέρνουν στο νησί μας τουρισμό και η ανοδική τους πορεία μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να καταγραφεί.