Στον κόλπο του Λαγανά || Βυθίστηκε έχοντας καεί σχεδόν ολοσχερώς το ιστιοφόρο «PADMA» (φωτο)

Η διαδικασία κατάσβεσης/φωτο Στρ. Ζαφειριάδης

Βυθίστηκε έχοντας καεί σχεδόν ολοσχερώς μετά την εκδήλωση στο πρυμναίο τμήμα του, το σημαίας Μεγάλης Βρετανίας ιστιοφορικό σκαφος «PADMA», στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Λαγανά Ζακύνθου πλησίον Μαραθονησίου, με οκτώ αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά οχήματα και σκάφος του λιμεναρχείου, ιδιωτικά σκάφη ενώ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου για την διάθεση κατάλληλου εξοπλισμού και το ΕΚΑΒ για την διάθεση ασθενοφόρου οχήματος που μετέφερε τους 8 επιβαίνοντες σε βοηθητικά σκάφη του σκάφους και του θαλαμηγού «WANDA» και μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους, στη λίμνη του Κεριού.
Στελέχη Πυροσβεστικής και Λιμεναρχείου επιβιβάστηκαν σε τουριστικό σκάφος και προσέγγισαν το φλεγόμενο πλοιάριο πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ κατέπλευσε ναυαγοσωστικό Λ.Σ. καθώς και Πυροσβεστικό πλοιάριο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και τα όσα ανέφεραν τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο καπετάνιος όλα έγινα πολύ ξαφνικά και πιθανόν αποδίδεται σε κάποιο βραχυκύκλωμα.

Η διαδικασία της κατάσβεσης/Στρ. Ζαφειριάδης

Το δελτίο Τύπου του Λιμενικού
Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Λιμενικό Σώμα αναφέρεται πως «Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο πρυμναίο τμήμα του Ι/Φ σκάφους «PADMA» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, στη θαλάσσια περιοχή κόλπου Λαγανά Ζακύνθου πλησίον νήσου Μαραθονησίου, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά οχήματα και σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη ενώ ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου για την διάθεση κατάλληλου εξοπλισμού και το ΕΚΑΒ για την διάθεση ασθενοφόρου οχήματος. Οι οκτώ (08) επιβάτες του ανωτέρω σκάφους αποβιβάστηκαν από αυτό σε βοηθητικά σκάφη του »PADMA» και του Θ/Γ «WANDA» και μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους, στον λιμένα «ΚΕΡΙΟΥ» Ζακύνθου. Στελέχη Πυροσβεστικής Υπηρεσία και Λιμεναρχείου Ζακύνθου επιβιβάστηκαν στο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΤΙΜΟΘΕΟΣ» Ν.Ζ. 242 και προσέγγισαν το φλεγόμενο σκάφος πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς , ενώ στην περιοχή κατέπλευσε ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Πυροσβεστικό πλοιάριο «ΣΚΟΥΡΤΗΣ».
Το ανωτέρω ιστιοφόρο βυθίστηκε έχοντας καεί σχεδόν ολοσχερώς, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου».