Τίμησαν την Αγία Κυριακή στο ύψωμα του Βουγιατου

Με τον εορτασμό της μνήμης της Αγίας Κυριακής στο ομώνυμο εκκλησάκι του Βουγιάτου όπου με θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πλήθος πιστών τίμησε την ημέρα ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά πανηγύρια στο νησί.
Οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες σε συνδυασμό με το άρωμα της μυρτιάς, τις παραδοσιακές φυτούρες και τον πεντάρτο έδωσαν μια διαφορετική πανηγυρίστικη αίσθηση στην ατμόσφαιρα.
Αυτό ήταν το στοιχείο που οδήγησε τους πιστούς να προσέλθουν, να το ζήσουν και στο τέλος να ευχηθούν και του χρόνου. Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου και συμπαραστατούντων ιερέων του νησιού αλλά και του εξωτερικού τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία αλλά και η λιτανείας της Αγίας Κυριακής.

Το έναυσμα δόθηκε από το παραδοσιακό ταμπουρλονιακαρο από την ψηλή ράχη όπου βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα παίζοντας Ζακυνθινά παλιά τραγούδια.
Ακολούθησε παραδοσιακό πανηγύρι με την ευγενική συμμετοχή της Ομάδας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού “Ο Σύρτης”, εδέσματα και κρασί. Το συγκεκριμένο πανηγύρι επέλεξε και ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων ξεκινώντας τις καλοκαιρινές δράσεις του προσκαλώντας εκτός από τα μέλει τους να συμμετάσχουν και τους Ζακύνθιους Ιερείς του εξωτερικού που αυτές τις ημέρες βρίσκονται στο νησί. Άλλωστε, το καλοκαίρι, πέραν των αμιγώς θρησκευτικών πανηγυριών, που δίνουν τον τόνο σε πολλές περιοχές, υπάρχουν και αυτά τα οποία αφορούν κοινωνικές συνευρέσεις και τα οποία συνδέονται με την τοπική κοινωνία και τις παραδόσεις της εδώ και πολλές δεκαετίες. Σταματούν οι άνθρωποι τις δουλειές τους, διακόπτουν για λίγο τον μονότονο ρυθμό της ζωής, συνάζονται μέσα κι έξω από τις εκκλησιές, οδοιπορούν σε μικρές λιτανείες. Και στο τέλος της ημέρας διασκεδάσουν και αναπολούν στιγμές μοναδικές και πολύτιμες, σαν θυμίαμα μνήμης.