Δεν θα γίνει απόψε ΔΣ | Ετοιμάζεται εισήγηση για τα δάνεια του Δήμου

Αδίκως θα περιμένουν απόψε όσοι ενδιαφέρονται για τη διεξαγωγή της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών και τον ορισμό δικηγόρου για τις περαιτέρω προβλεπόμενες νομικές κινήσεις. Η αρχική ανακοίνωση από το γραφείο Δημάρχου έγινε προφανώς χωρίς να υπάρχει συνεννόηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση σχετικής εισήγησης.
Ωστόσο, ειδική συνάντηση στο γραφείο του προκάλεσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, με την οποία αναγνωρίζεται η ακυρότητα της από 9 Ιουνίου 2006 σύμβασης δανείου ύψους 5.500.000€ που καταρτίστηκε μεταξύ του δήμου Ζακύνθου και της πρώην Εμπορικής Τράπεζας (με καθολική της διάδοχο σήμερα την Alpha Bank).
Η συνάντηση έγινε παρουσία των Οικονομικών Υπηρεσιών, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Αρμένη και των δικηγόρων κ. Μ. Μπετίνη και κ. Μ. Ζαχαροπούλου, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά, διότι μαζί με τον αείμνηστο δικηγόρο Θ. Καλογερόπουλο χειρίστηκαν νομικά την υπόθεση.
Πρόκειται για μια σημαντική και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συζήτηση με την ελπίδα ότι θα απαντηθούν και μια σειρά εύλογων δημοσιογραφικών ερωτημάτων τα οποία δεν έχουν αντιμετωπιστεί όσο και όπως θα έπρεπε από τους αρμόδιους:
1.Πολύ σημαντικό και διαχρονικό ζήτημα είναι αυτά τα 5,5 εκατ. που πήγαν όταν εκταμιεύτηκαν;
2.Ποια θα είναι η στάση του Δήμου Ζακύνθου εξαιτίας της απόφασης για το μέγεθος της οφειλής προς την Τράπεζα και να βρεθεί ο τρόπος καταβολής.
3.Επηρεάζεται και η εξέλιξη με την τράπεζα Πειραιώς, διότι άλλα είναι τα ποσά τα οποία διαμορφώνονται όταν δεχτούμε ότι έχουμε μία έγκυρη σύμβαση και άλλα όταν δεχτούμε ότι έχουμε μια άκυρη και ζητάμε τα χρήματα με τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού;
4.Οι εκχωρήσεις ανταποδοτικών τελών επειδή προέρχονται από μια άκυρη σύμβαση και αυτές οι επιμέρους συμβάσεις είναι άκυρες γιατί έχουν παρεπόμενο χαρακτήρα και όχι εντελώς ανεξάρτητο και αυτοδύναμο όπως θέλουν να υποστηρίζουν νομικοί κύκλοι των τραπεζών διότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους; Το ίδιο συμβαίνει και στην κατεύθυνση της Πειραιώς.