“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” || Αποκομιδή και λύματα στην ατζέντα των διεκδικήσεων

Στα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα, της αποκομιδής των σκουπιδιών, του αποχετευτικού συστήματος και της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών που διαχρονικά απασχολούν το νησί και εσχάτως έχουν γιγαντωθεί αναφέρεται η δημοτική παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Εκφράζουν την πεποίθηση πως θα πρέπει ο λαός της Ζακύνθου, να στηρίξει και να συνταχθεί με την φωνή που υποστηρίζει τα συμφέροντα του, τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.
Σε ότι αφορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων εδώ και πολύ καιρό έχουν επισημάνει ότι χρειάζεται να γίνει μονάδα επεξεργασίας σε χώρο που θα υποδεικνυόταν από επιστημονική μελέτη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν της, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων που θα απασχολούνται στην καθαριότητα. Σήμερα, όπως επισημαίνουν “εν μέσω τουριστικής σεζόν γίνεται ακόμη μερική αποκομιδή λόγω ανεπάρκειας εργαζομένων και μηχανημάτων. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αντί να μονιμοποιήσει το υπάρχων προσωπικό και να το διευρύνει, προχώρησε σε απολύσεις και προκήρυξε νέες θέσεις εργασίας , με αποτέλεσμα στο ΦΟΣΔΑ να εργάζονται σήμερα πολύ λίγα άτομα. Έχει τεράστιες ευθύνες όμως και ο Δήμος Ζακύνθου, που έδωσε την ενδιάμεση λύση διαχείρισης των απορριμμάτων, σε ιδιώτη ,αφήνοντας έρμαιο του το Ζακυνθινό λαό”.
Σε ότι δε αφορά στο φλέγον πρόβλημα του αποχετευτικού που δεν αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές και επιχειρήσεις αλλά και όλους τους κατοίκους του νησιού αφού επισημαίνουν πως “οι αντοχές των εγκαταστάσεων έχουν ξεπεραστεί από χρόνια, η δε γραμμή αποχέτευσης του Πλάνου, η οποία φτιάχτηκε από ιδιώτες χωρίς καμία επίβλεψη, συνεχίζει να φορτώνεται καθημερινά με νέες συνδέσεις, με φόβο να τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα”, ζητούν να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από κρατικό φορέα όσον αφορά την προέκταση των εγκαταστάσεων, έτσι που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του νησιού, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης, να ελεγχθούν και να αντικατασταθούν, όπου χρειαστεί οι σωληνώσεις, χωρίς να επιβαρυνθούν οι λαϊκές οικογένειες το κόστος.
Τέλος αναφορά γίνεται και στο θέμα των παιδικών σταθμών και κυρίως στην ανάγκη για εκπαίδευση και σίτιση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας (πολύ περισσότερο αν υπάρχει στην οικογένεια εργαζόμενη μητέρα). Εδώ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, “χρειάζεται να υπάρχουν σύγχρονοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που να καλύπτουν τις ανάγκες του νησιού, χωρίς τροφεία από τους γονείς. Για εμάς, κύριο είναι, το επίπεδο λειτουργίας των παιδικών σταθμών και δευτερευόντως το ποιος είναι υπεύθυνος. Σε όλες τις παραπάνω υπηρεσίες χρειάζεται οι εργαζόμενοι να έχουν μόνιμες, σταθερές και πλήρης σχέσεις εργασίας αλλά και να εργάζονται με αξιοπρεπείς συνθήκες. Είναι πλέον φανερά τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής που συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενοι τους”.