Απόπειρα βιασμού από τρεις Πακιστανούς κατήγγειλε Βρετανίδα στο Καλαμάκι

Την καταγγελία του βιασμού μιας νεαρής Βρετανίδας τουρίστριας ερευνούν οι αστυνομικές Αρχές του νησιού, μετά όσα καταγγέλθηκαν από την ίδια, όταν κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια τριών Πακιστανών στο Καλαμάκι.
Σύμφωνα με όσα στοιχεία έγιναν γνωστά, η νεαρή τουρίστρια που είχε φτάσει στο νησί μας χθες διασκέδαζε σε μπαρ της περιοχής του Λαγανά, από το οποίο έφυγε με προορισμό το ξενοδοχείο της. Στη διαδρομή έχασε τον προσανατολισμό της οπότε ζήτησε τη συνδρομή ενός αγνώστου, ο οποίος αντί του ξενοδοχείου την οδήγησε σε παρακείμενο παράπηγμα όπου έμενε με ομοεθνείς τους οποίους και προφανώς ενημέρωσε τηλεφωνικά, καθόσον όπως κατήγγειλε η Βρετανίδα την περίμεναν γυμνοί. Στην προσπάθειά τους να της αφαιρέσουν τα ρούχα και να αποπειραθούν να την βιάσουν κατάφερε να τους σπρώξει και να φύγει τρέχοντας φτάνοντας στον κεντρικό δρόμο οπότε βρήκε μπροστά της έναν οδηγό ταξι και του ζήτησε να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Το περιστατικό αναφέρθηκε στην Αστυνομία λίγο αργότερα και αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι διωκτικές αρχές από τις περιγραφές που έκανε η Βρετανίδα προχώρησαν και 5 προσαγωγές με την ίδια να αναγνωρίζει τους 3 από αυτούς ως δράστες και να συλλαμβάνονται.

Προφυλακίστηκε
ο διακινητής των μεταναστών

Την προφυλάκιση του ενός 33χρονου αλλοδαπού που βαρύνεται με τις κατηγορίες της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από την χώρα συνολικά είκοσι οκτώ ομοεθνών του, μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Ζακύνθου καθώς και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών αποφάσισε ο κ. Εισαγγελέας Ζακύνθου μετά την απολογία του.
Η 33χρονη σύζυγος του και ο 17χρονος που επίσης κατηγορούνται για τους ανωτέρω λόγους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ορίστηκε δικάσιμος.
Υπενθυμίζεται πως, κατά την διερεύνηση της υπόθεσης από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, εξακριβώθηκε το σύνολο των ενεργειών και η μεθοδολογία που ακολούθησαν οι τρεις 3 αλλοδαποί, προκειμένου να πετύχουν την παράνομη επιβίβαση σε αεροπορική πτήση με προορισμό την Ιταλία, από το αεροδρόμιο της Ζακύνθου, συνολικά δεκατριών 13 ανδρών, δεκατεσσάρων 14 γυναικών και ενός ανήλικου αγοριού.
Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, είκοσι δύο 22 διαβατήρια Σουηδίας, ένα 1 διαβατήριο Αυστρίας, ένα 1 διαβατήριο Μεγάλης Βρετανίας, τρία 3 δελτία ταυτότητας Σουηδικών Αρχών και ένα 1 δελτίο ταυτότητας Ολλανδικών Αρχών και επιπλέον στην κατοχή των τριών διακινητών κατασχέθηκαν δύο 2 κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά των 1100 ευρώ και 460 κορόνων Σουηδίας.

φωτο: e-thessalia