920.000€ για να δημοπρατηθεί ο εξοπλισμός του Θεάτρου

Στην έγκριση των τευχών δημοπράτησης του εξοπλισμού του Δημοτικού θεάτρου προχώρησε ομόφωνα στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, με την επισήμανση πως αν δεν “τρέξουν” οι διαδικασίες τότε πολύ σύντομα θα χαθούν όλα. Το ποσό που απαιτείται ανέρχεται στις 920.000€ με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Τσίπηρα να διευκρινίζει πως χρειάστηκε μία τροποποίηση για να προστεθούν 400.000€ και να ολοκληρωθεί το έργο. “Καταλήξαμε στο ποσό των 920 χιλιάδων ευρώ σε συνεργασία με τεχνικό σύμβουλο της περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Προχθές έγινε η πράξη τροποποίησης του έργου με την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 400.000€. Η καθυστέρηση οφείλεται στη δημοπράτηση του έργου μιας και υπήρχαν παλιές μελέτες που ήθελαν επικαιροποίηση. Μέσω της διαδικασίας αυτής μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα στη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου”, ανέφερε ο κ. Τσίπηρας.
Η συγκεκριμένη διαδικασία δημοπράτησης προβλέπει παράδοση του εξοπλισμού εντός ορισμένων μηνών. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπηρα, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019 διότι “σε διαφορετική περίπτωση θα μπλέξουμε σε περιπέτειες”. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης, θα ακολουθήσει ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη δημοπράτηση.
Υπενθυμίζουμε πως πριν από 12 χρόνια είχε προηγηθεί η προηγούμενη μελέτη, η οποία αξιολογήθηκε περίπου στις 520.000€. Μέσα από αυτή την πρόταση, ειδικοί μελετητές επικαιροποίησαν τα μέσα λειτουργίας του θεάτρου, τα οποία είναι αναγκαία για την ποιοτική λειτουργία του.
Ας ελπίσουμε αυτή να σταθεί και η τελευταία εκκρεμότητα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση στο κοινό. Τον Μάρτιο είχαμε ακούσει ότι το έργο θα μπορέσει να λειτουργήσει μέσα στο 2018 και ότι το μόνο που απομένει είναι να έρθει στο νησί μας ο εργολάβος, να πετάξει τις λαμαρίνες, να διαμορφώσει τον περιβάλλοντα χώρο. Η έγκριση δόθηκε, ο διαγωνισμός θα δρομολογηθεί, κάποια στιγμή θα βρεθεί ο ανάδοχος οφείλει να παραδόσει το έργο. Μπορεί να ξεκίνησε εδώ και χρόνια με τις ευχές όλων των Ζακυνθινών, ωστόσο, σήμερα αποτελεί ένα “κόκκινο” έργο για το οποίο η δημοτική αρχή “μαδά τη μαργαρίτα” για να μαντέψει τις εξελίξεις. Ένα υπο ανέγερση κτήριο που στέκεται στην παραλιακή οδό σαν ένα ερειπωμένο κουφάρι που τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκαν την τύχη του πέντε δήμαρχοι και ανάλογοι περιφερειάρχες χωρίς να δώσουν λύση. Ο καιρός περνά και κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προσδιορίσει το μέλλον του. Άραγε θα προλάβουμε το 2019;

Χ.Κ.