ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΛΦΩΝ | Ο Δ. Σούρμπης ερμήνευσε Χατζιδάκι και ξεσήκωσε το κοινό

Στη σύγχρονη ελληνική μουσική δημιουργία συνδέοντάς την με το θέατρο και τον ποιητικό λόγο εστιάζει το Φεστιβάλ των Δελφών 2018, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή. Η θεματολογία του συνοψίζεται στον τίτλο του: «Το λάλον ύδωρ. Σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες και λόγος ελληνικός». Πρώτες εκτελέσεις, αναθέσεις καινούριων έργων, παρουσιάσεις νέων δημιουργών και συνεργασίες με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Θέατρο Τέχνης με την Ομάδα Χρώμα, συγκροτούν την ταυτότητα της φετινής διοργάνωσης.

Η πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 με αφιέρωμα στα εµβληµατικά πιανιστικά έργα του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι. Πρόκειται για τα έργα: Για µια µικρή λευκή αχιβάδα, Έξι λαϊκές ζωγραφιές, Ερηµιά, Ιονική Σουίτα και Το καταραµένο φίδι.
Ειδικά για το Φεστιβάλ Δελφών, το πρόγραµµα περιλαµβάνει και το έργο Ο Καπετάν Μιχάλης βασισµένο στο µυθιστόρηµα του Νίκου Καζαντζάκη.

Τα έργα ερμήνευσαν δύο διακεκριµένοι πιανίστες της νέας γενιάς,
ο Στέφανος Θωµόπουλος και ο Θοδωρής Τζοβανάκης
και ο διεθνούς φήμης συμπατριώτης μας
λυρικός καλλιτέχνης, βαρύτονος Διονύσης Σούρµπης
ο οποίος απέδωσε μοναδικά τα έργα «Καπετάν Μιχάλης» και «Καταραμένο Φίδι».

Το κοινό τον καταχειροκρότησε και επιβράβευσε την εμπειρία του αφορά στην εντατική μελέτη, τον κόπο, την αγωνία, τις θυσίες και την πίστη, τη μαγική φωνή του, τις συγκλονιστικές, συναισθηματικές και καθηλωτικές ερμηνείες του στις οποίες είναι αφιερωμένος, αφού από ταλέντο, η φύση τον έχει προικίσει επαξίως. Όσο για όλα τα άλλα, μπορούμε να μιλάμε για άνθρωπο χαμηλών τόνων, αισθηματικό, με μετριοφροσύνη, σεμνότητα, αφοσίωση, προσήλωση, καθώς και αγάπη για τη μουσική και την όπερα. Ο Διονύσης Σούρμπης, προοδεύει και κατατάσσεται σε υψηλές θέσεις προτιμήσεων για σοβαρούς ρόλους. Μαζί με την προσωπική του επιτυχία, απέναντί του, στέκεται υπερήφανο να τον θαυμάζει και καμαρώνει, ότι έχει απομείνει από την πολιτιστική Ζάκυνθο!