Εξιχνιάστηκε κλοπή με δράστη 18χρονο αλλοδαπό

Πολλές είναι οι παραβατικές συμπεριφορές στη Ζάκυνθο με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι διωκτικές αρχές, και παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, φαίνεται ότι τα πάνε μια χαρά. Όπως και να έχει, καρπούς συνεχίζει να αποδίδει, ο ειδικός σχεδιασμός αστυνόμευσης που αποτελείται από αυξημένα προληπτικά μέτρα και ελέγχους υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου.
Στην εξιχνίαση μιας ακόμη υπόθεσης κλοπής προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ζακύνθου. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Κρυονέρι, δράστης του οποίου ήταν ένας νεαρός αλλοδαπός.
Ειδικότερα, πρόκειται για ένα 18χρονο που εντοπίστηκε από αστυνομικούς που εκτελούσαν περιπολία και συνελήφθη, καθώς από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι λίγη ώρα πριν είχε αφαιρέσει από σταθμευμένο όχημα διάφορα αντικείμενα και έγγραφα. Μετά από γενόμενο έλεγχο, στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν τα αντικείμενα και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ο 18χρονος με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.
Από εκεί και πέρα εντατικοποιούνται ολοένα και περισσότερο οι προληπτικοί αστυνομικοί έλεγχοι στο πλαίσιο εφαρμογής του Ειδικού Σχεδίου Αστυνόμευσης στις τουριστικές περιοχές των νησιών του Ιονίου. Κύριος στόχος η άμεση πρόληψη παραβατικών ενεργειών, καθώς και η διασφάλιση της ομαλής εμπορικής δραστηριότητας και η οικιακή γαλήνη. Γι αυτό τον σκοπό θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται από εξειδικευμένα συνεργεία αστυνομικών καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου με την συνδρομή και άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, έλεγχοι πάσης φύσεως. Η εφαρμογή είναι άμεση και προβλέπεται να συμβάλλει στην προστασία της τουριστικής δραστηριότητας και στη διαχείριση παραβατικών συμπεριφορών και τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας.

φωτο: PatrisNews