Αφορμή το ρεπορτάζ της “ΗΜΕΡΑΣ” | Εθελοντές εξαφάνισαν φύκια και βρωμιές από την Πλαζ

Για άλλη μια φορά η Εθελοντική Ομάδα Ζακύνθου έδειξε την αγάπη της για την καθαριότητα και την καλαισθησία του τόπου μας, παίρνοντας πρωτοβουλία να καθαρίσει την Πλαζ του ΕΟΤ και συγκεκριμένα το σημείο που είναι οι δημόσιες τουαλέτες. Τα φύκια και η βρωμιά έχουν κάνει εδώ και πολύ καιρό την εμφάνιση τους στην Πλαζ, με την Εθελοντική Ομάδα να δραστηριοποιείται μετά την ανάδειξη του θέματος από την “Ημέρα”.
“Είδαμε το ρεπορτάζ της “Ημέρας” και είδαμε αυτό το χάλι που επικρατεί στην συγκεκριμένη περιοχή. Το Κρυονέρι και η Πλάζ του ΕΟΤ είναι από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης της Ζακύνθου και εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι για αυτήν την περιοχή, καθαρίζοντας την. Μαζευτήκαμε 4-5 άτομα αρχικά και μαζέψαμε τα φύκια και κάναμε καθαρισμό στις υποτιθέμενες τουαλέτες που υπάρχουν και είναι πίσω από τα γραφεία του Δήμου. Δεν ενδιαφέρεται ο ίδιος ο Δήμος τι συμβαίνει πίσω από τα γραφεία του. Υπήρχε τέτοια εγκατάλειψη και έντονη μυρωδιά και βρώμα. Θα συνεχίσει ο καθαρισμός και έχουμε στόχο να βαφτεί αυτός ο χώρος”, μας δήλωσε ο Διονύσης Νικολόπουλος μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου.
Μικρά και μεγάλα σε ηλικία μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Ζακύνθου χρησιμοποιήσαν τσουγκράνες και άλλα εργαλεία για να απομακρύνουν τα φύκια από την Πλαζ, ενώ με μεγάλες μαύρες σακούλες φρόντισαν να καθαρίσουν τις τουαλέτες από τα σκουπίδια που είχαν κάνει την εμφάνιση τους εδώ κα πολύ καιρό. Στόχος της Εθελοντικής Ομάδας είναι να αλλάξει ριζικά ο χώρος όπως μας τονίζει ο κ. Νικολόπουλος και προσθέτει “Έχουμε σκοπό να γίνει ένας όμορφος χώρος για να κάθεται ο Ζακυνθινός που δεν θέλει να πάει στα μαγαζιά που κοιτάνε μόνο τον χώρο τους και όχι δεξιά και αριστερά. Να δώσουμε και ένα κάλεσμα να κρατηθεί καθαρός ο χώρος. Έχει μεγάλο μερίδιο ο Δήμος που δεν φροντίζει αυτόν τον χώρο αλλά και εμείς γιατί πιστεύω ότι δεν τα έκανε ο Δήμαρχος, αλλά εμείς οι ίδιοι τα κάναμε, γιατί πάμε και τρώμε την τυρόπιτα και το νεράκι μας και αφήνουμε όπου βρούμε τα απορρίμματα μας”.
Η Εθελοντική Ομάδα αναμένεται να συνεχίσει τις δράσεις της, αφού θα πάει να καθαρίσει την πλατεία που βρίσκεται το άγαλμα του Δημήτρη Λάγιου. Πρόκειται για να ένα σημείο που έχει μείνει παρατημένο από τις αρχές, με την εθελοντική οργάνωση να θέλει να το καθαρίσει και να το κάνει πάλι έναν όμορφο χώρο αναψυχής για το νησί μας.
Υπενθυμίζουμε πως η Ομάδα δραστηριοποιείται σε κάθε λογής εθελοντική δράση: τη γνωρίσαμε με καθαρισμούς και ευπρεπισμούς δρόμων της πόλης, τον εφιαλτικό περασμένο χειμώνα, όταν είχε σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και στην αφαίρεση αφισών από την πόλη και τα περίχωρά της. Την ξαναείδαμε στο παλιό και νέο νοσοκομείο, στη συγκέντρωση υπό το Δασάρχη, στη Μπόχαλη, για την ανάγκη καθαρισμού των πρανών. Δεν περιορίζεται στις δράσεις όπου συμμετέχουν τα μέλη και δεν αδιαφορούν για όσα βλέπουν. Μακάρι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι φορείς του νησιού να ανταποκρίνονταν τόσο άμεσα ή καλύτερα να αντιλαμβάνονταν τα των αρμοδιοτήτων τους, χωρίς να χρειαστεί επισήμανση.