Αλματώδης η άνοδος των τουριστικών αφίξεων

“Πρωταθλητές” αναδείχτηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο, για μια ακόμα φορά στα τουριστικά χρονικά, και μάλιστα από το ξεκίνημα της σεζόν, στις τουριστικές αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό, τα Ιόνια Νησιά πράγμα που επιβεβαιώνει πως οι προσδοκίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων βρίσκονται εντός των στόχων που είχαν τεθεί αρχικά. Σε διψήφια ποσοστά συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά η άνοδος των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά. Αυτό συνοδεύεται από ποιοτικά στοιχεία, σημαντικότερο των οποίων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Συγκεκριμένα τον Μάιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό οι αφίξεις στα αεροδρόμια εμφάνισαν τα ακόλουθα αποτελέσματα (στοιχεία Fraport):
Κέρκυρα: +24,25% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά και ακολουθούν η Γερμανική, η Πολωνική, η Ολλανδική, η Ιταλική, κλπ.
Επίσης η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή, αφίξεις και αναχωρήσεις) παρουσίασε άνοδο +16,90%.
Άκτιο: +5,35% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά, ακολουθούν η Γερμανική, η Ολλανδική, της Δανίας, της Σουηδίας, κλπ
Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή ) παρουσίασε άνοδο +7,10%
Κεφαλονιά: +33,80% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά και ακολουθούν η Ολλανδική, η Γερμανική, η Ιταλική , η Πολωνική, κλπ.
Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +23.90%
Ζάκυνθος: +21,30% με αριθμητικά πρώτη την Βρετανική αγορά, ακολουθούν η Πολωνική, η Ολλανδική, η Γερμανική, η Σουηδική, κλπ.
Η αεροπορική κίνηση του εσωτερικού (μικτή) παρουσίασε άνοδο +9,70%
“Τα παραπάνω δεδομένα, ταυτίζονται με τις προβλέψεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ ανοδικά θα κινηθούν και οι επόμενοι μήνες της τουριστικής περιόδου. Οι Tour Operators αναζητούν περισσότερες κλίνες για το 2019, ενώ οι πωλήσεις για την επόμενη χρονιά «τρέχουν» ήδη προ διμήνου. Η άνοδος, συνεχής και σταθερή, στις αφίξεις σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά της Περιφέρειας είναι αποτέλεσμα σκληρής και κοπιώδους προσπάθειας τόσο στον τομέα της προβολής των νησιών, όσο και στις δημόσιες σχέσεις, οι οποίες προσλαμβάνουν προωθητικό χαρακτήρα, λόγω του κύρους και της συνέπειας της Περιφέρειας στις σχέσεις με τους συνεργάτες της. Παρά, λοιπόν, τις όποιες δυσκολίες, ο τουρισμός εξακολουθεί να προσφέρει αισιόδοξα μηνύματα και να δίνει την απαραίτητη τόνωση στις τοπικές οικονομίες”, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος. Δεν έμεινε, όμως, μόνο σε αυτό αφού εξ ίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι “οι παραπάνω δείκτες, επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης, τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και συναφών “δορυφορικών” περί τον τουρισμό επιχειρήσεων και επαγγελμάτων”.