Ο χαρισματικός Έλληνας “jazzman” Πέτρος Κλαμπάνης μάγεψε την Πάτρα

Μια ξεχωριστή σύμπραξη άνοιξε στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου το τριήμερο «Jazz+Πράξεις 2018» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και φέτος επιφυλάσσει στους πολυάριθμους φίλους του μεγάλα ονόματα από τη διεθνή μουσική σκηνή και σημαντικούς μουσικούς της χώρας μας.

Η εναρκτήρια συναυλία ήταν μια παραγωγή του «Jazz+Πράξεις» που έφερε στη σκηνή επτά σπουδαίους μουσικούς με επίκεντρο τον κοντραμπασίστα και συνθέτη Πέτρο Κλαμπάνη που δραστηριοποιείται με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ξεχωριστός προσκεκλημένος ο σπουδαίος Ισραηλίτης πιανίστας και συνθέτης Shy Maestro, o oποίος επίσης με έδρα τη Νέα Υόρκη αποτελεί μια από τις πιο αξιόλογες μορφές της διεθνούς τζαζ σκηνής.

Στην ξεχωριστή αυτή και ιδιαίτερων αξιώσεων παραγωγή ο Πέτρος Κλαμπάνης και ο Shai Maestro συνέπραξαν με πέντε μουσικούς (κουαρτέτο εγχόρδων και κανονάκι), που συνδέονται με την Πάτρα σχηματίζοντας για τις ανάγκες του Jazz+Πράξεις το Petros Klampanis Group. Το κουαρτέτο εγχόρδων αποτελούσαν οι Γιάννης Μαυρίδης (βιολί), Νίκος Μαυρίδης (βιολί), Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ (βιόλα) και ο Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), που σχετίστηκε για αρκετά χρόνια με το Δημοτικό Ωδείο Πατρών ακολουθώντας σήμερα σημαντική πορεία πανελληνίως, ενώ η Ελευθερία Δαουλτζή με έδρα την Πάτρα δραστηριοποιείται με επιτυχία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής). Εγγυώνται έναν ξεχωριστό μουσικό διάλογο υπό το πρίσμα της τζαζ, που θα αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.
Στην εναρκτήρια συναυλία του Jazz+Πράξεις 2018 παρουσιάστηκαν έργα των Πέτρου Κλαμπάνη που γεννημένος στη Ζάκυνθο το 1981, είχε όνειρο να γίνει μουσικός από τα 4 του χρόνια. Σήμερα, μοιρασμένος ανάμεσα σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, έχει κατακτήσει επάξια τον τίτλο του χαρισματικού καλλιτέχνη, και Shai Maestro.Τελευταία άρθρα