Στο… περίμενε οι ψαράδες για τη νομιμοποίηση στην Αγ. Τριάδα

Στο ακουστικό του περιμένει για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος Αλιέων Αγίας Τριάδας για τη νομιμοποίησης του λιμανιού της περιοχής. Ο αγώνας που καταβάλλουν εδώ και χρόνια για να μειωθούν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμανάκι της Αγίας Τριάδας και να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, είναι πολύ μεγάλος. Μια από τις μεγαλύτερες δυσκολίες για τους αλιείς είναι το θέμα της νομιμοποίησης, ενώ και το ζήτημα της καθαριότητας για τα καϊκια των ψαράδων είναι σοβαρή υπόθεση, αφού μόνο οι ίδιοι κάνουν ενέργειες για να κρατήσουν το Λιμανάκι σε εξαιρετική κατάσταση. Όλοι παραβλέπουν το γεγονός πως αποτελεί το στέκι των ερασιτεχνών ψαράδων, που προφυλαγμένοι από τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα μπορούν πια να συγκεντρώνονται.
Το πρόβλημα έφτασε πρόσφατα και στο δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση του οποίου παρίστατο και αντιπροσωπεία κατοίκων και αλιέων ζητώντας να δοθεί λύσει στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και έχοντας προηγουμένως επισκεφθεί την Κτηματική Υπηρεσία, το Λιμεναρχείο και τον κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου.
Εκείνο που έγινε σαφές ήταν πως καμία απολύτως παρέμβαση δεν μπορεί να γίνει εάν προηγουμένως δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη και έγγραφη άδεια των ανωτέρω Υπηρεσιών. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Άκης Κοντονής όταν στο πρόσφατο παρελθόν προσπάθησε να απομακρύνει μια μικρή ποσότητα από φύκια από την έξοδο των αγωγών ομβρίων οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.
Εκείνο που αποφασίστηκε είναι να συνταχθεί ένα έγγραφο με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο θα ζητά από την Κτηματική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις καθαρισμού και αποκατάστασης του σημείου προκειμένου να εξαλειφτεί ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν.
Στην προσπάθεια τους να βγουν για το μεροκάματο που θα τους προσφέρει μια καλή ψαριά για να ζήσουν την οικογένειά τους σε καιρούς κρίσης, θα πρέπει προηγουμένως να παλέψουν με τη λάσπη και τα φύκια. Επιχειρώντας να βγουν για ψάρεμα, τα φίλτρα και οι μηχανές γεμίζουν λάσπη και φύκια με αποτέλεσμα το κόστος συντήρησης κάθε ζημιάς να υπερκαλύπτει τα όποια έσοδα έχουν από το ψάρεμα που δεν καθημερινά. Η πρόσχωση οφείλεται στη μη ολοκλήρωση της επισκευής των ζημιών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία προηγούμενων ετών. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπων, οι οποίοι μοιράζονται τις μικρές χαρές της καθημερινότητας και πρoσπαθούν για την βελτίωση και τον εξωραϊσμό της περιοχής.
Όπως σημειώνουν παρόλο που ο Δήμος βοήθησε σημαντικά ώστε να μην φραχτεί η είσοδος του λιμανιού από τα φύκια, δεν έχει προσφέρει κάτι άλλο για τις εγκαταστάσεις, εκτός και αν του ζητηθεί κάτι από τους ψαράδες που προσπαθούν να ομορφύνουν την περιοχή.