Στη Ζάκυνθο η διοικήτρια του ΟΑΕΔ | Για την κλήρωση 4 διαμερισμάτων

Τη Ζάκυνθο επισκέπτεται αυριο -25.05.2018- η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, καθ. Μαρία Καραµεσίνη, προκειμένου να παραστεί στην κλήρωση 4 διαμερισμάτων που είχαν αγοραστεί από τον τ. ΟΕΚ. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 1 το μεσημέρι στο κτίριο του Διοικητηρίου Ζακύνθου.
Υπενθυμίζουμε πως το 2015, επρόκειτο να κληρωθούν σε άστεγους του νησιού μας τέσσερα σπίτια που είχε αγοράσει ο ΟΑΕΔ μέσα από ειδικό πρόγραμμα αγοράς διαμερισμάτων και τα οποία για πολλά χρόνια ήταν ακατοίκητα. Τα σπίτια αυτά βρίσκονταν, δύο χιλιόμετρα έξω από την πόλη, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Βανάτου.
Για το λόγο αυτό ο Οργανισμός διενήργησε απογραφή των αστέγων δικαιούχων η οποία ολοκληρώθηκε στις 15 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων είχαν όλοι οι εργατοϋπάλληλοι που συνδέονται με τους εργοδότες τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, δεν είχαν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους ιδιόκτητη κατοικία και δεν είχαν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους άλλη στεγαστική συνδρομή (δάνειο ή κατοικία) από τον καταργηθέντα ΟΕΚ, καθώς επίσης δικαίωμα είχαν και οι συνταξιούχοι των παραπάνω κατηγοριών. Έκτοτε κανείς δεν είχε ενημερωθεί για το εάν έγινε η διαδικασία και ποιοι ήταν οι τυχεροί που σε δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες θα έβαζαν το κεφάλι τους κάτω από ένα κεραμίδι.

Και στο παλιό
Εργατικό Κέντρο

Στο πρόγραμμα των επαφών της υπάρχει και η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του κτηρίου του παλιού Εργατικού Κέντρου καθώς δεν έχει γίνει καμιά πρόοδος μετά και την πρόσφατη επικοινωνία της κ. Καραμεσίνη με τον Πρόεδρό του Γιώργο Κωνσταντίνου. Πρόκειται για ένα μνημείο ζακυνθινής αρχιτεκτονικής στην καρδιά της πόλης που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, για αυτό αντικείμενο της συζήτησης η οποία είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, ήταν η προοπτική ένταξης της αποκατάστασης μέσα από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Μάλιστα η σχετική πρωτοβουλία αναμένεται να αναληφθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που μπορεί να είναι φορέας υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, αφού βέβαια προχωρήσει σε συμφωνία και ακολούθως σε υπογραφή σύμβασης με όλους τους ιδιοκτήτες. Το ΕΚΖ φαίνεται θετικό σε μια τέτοια προοπτική, υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματά του. “Έχουμε στείλει έναν πλήρη φάκελο δυο φορές στον ΟΑΕΔ, που έχει την Έκθεση του Πολυτεχνείου, με όλο το ιστορικό, έχουν ακολουθηθεί συναντήσεις με διάφορους υπουργούς αλλά και πάλι τίποτα. Μετά από αρκετούς μήνες μας απάντησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ και μας πρότεινε ότι θα μπορούσε να ενταχθεί από την Περιφέρεια στο ΕΣΠΑ. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, εμείς θέλουμε να φτιαχτεί το κτήριο, όποιος και να είναι αυτός που θέλει να το αντικαταστήσει, αρκεί να διατηρηθούν τα δικαιώματα του Εργατικού Κέντρου. Εμείς έχουμε τη διάθεση αλλά εξαρτάται κυρίως από τον ΟΑΕΔ”, δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνου.
Τέλος, η ∆ιοικήτρια θα συναντηθεί και θα συζητήσει µε τους υπαλλήλους του ΚΠΑ2 Ζακύνθου, στο πλαίσιο των άµεσων και αµφίδροµων επαφών της µε τα στελέχη και τους εργαζοµένους του Οργανισµού σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.