Σπ. Σπυρου: “Ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας ο Αντιπεριφερειάρχης”

Υβριστικές και προσβλητικές για το πρόσωπό του θεωρεί τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Νιοτόπουλου ο πρώην Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου με αιχμή τις δηλώσεις του σχετικά με την τοποθέτηση σιδερένιας στρατιωτικής γέφυρας στον Αγ. Χαραλάμπη.
Ο κ. Σπύρου μη κρύβοντας την έκπληξή του θεωρώντας τον αξιοπρεπή άνθρωπο -όπως αναφέρει- βρέθηκε σε δίλημμα αν θα έπρεπε να του απαντήσέι διότι όπως ισχυρίζεται οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε τον ανάγκασαν να επανέλθει. “Μου προξένησε απορία το γεγονός ότι ενώ εγώ δεν αναφέρθηκα στο πρόσωπό του, ο ίδιος αναφέρθηκε πολλές φορές σε μένα προσβλητικά και απαξιωτικά. Βέβαια, η επιθετική τακτική και η προσπάθεια απαξίωσης είναι προσφιλείς τρόποι αντιμετώπισης των αντιπάλων τους προκειμένου να επιβάλλουν τη σιωπή. Είναι επίσης γνωστό όμως ότι οι σημερινοί κυβερνώντες, καί σε επίπεδο Περιφέρειας, δεν αντέχουν την κριτική και βάζουν όλους όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, «απέναντι». Και αυτό, το γνωρίζουν καλά και οι Ζακυνθινοί. Αυτό όμως δεν θα αρκούσε για να δικαιολογήσει τη στάση του κ. Νιοτόπουλου, εκτός και αν εκτελούσε κάποια εντολή…”, αναφέρει ο πρώην Περιφερειάρχης.
Στέκεται και στο γεγονός ότι δεν απάντησε επί της ουσίας του θέματος και δεν έδωσε καμία εξήγηση καθώς τίποτα δεν είπε σχετικά με: Τίνος απόφαση ήταν η τοποθέτηση της συγκεκριμένης γέφυρας; Υπάρχει η απαιτούμενη εδαφική παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ; Υπάρχει μελέτη; Έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για το έργο αυτό; Γιατί δεν ενημέρωσε ποτέ γι’ αυτή την δρομολογημένη λύση το Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά τις ερωτήσεις που έχουν υποβληθεί κατά καιρούς; Και εν πάση περιπτώσει, πόσο προσωρινή θα είναι αυτή η γέφυρα, αφού δεν μπόρεσαν τέσσερα χρόνια τώρα να κατασκευάσουν μία μόνιμη, νέα γέφυρα.
Ο κ. Σπύρου δίνει απαντήσεις για τη μαρίνα της Ζακύνθου και το έργο αρχιτεκτονικής και λειτουργικής αποκατάστασης της παραδοσιακής γέφυρας του Αγ. Χαραλάμπη και προσθέτει “Όσο αφορά την αναφορά του κ. Νιοτόπουλου περί επιχειρούμενης «ξενοδοχοποίησης» του παλιού Νοσοκομείου ουδέποτε αναφέρθηκε ως θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επί τοις ουσίας όμως, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παραμένει έκθετος διότι το παλιό Νοσοκομείο έχει προ πολλού εγκαταλειφθεί. Δεν έχει γίνει καμία εργασία συντήρησης ή ανακαίνισης και συγχρόνως δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τη φύλαξή του με αποτέλεσμα να έχει λεηλατηθεί. Άραγε, που βρίσκεται σήμερα ο εξοπλισμός του παλιού Νοσοκομείου; Θα μας απαντήσει ο κ. Νιοτόπουλος αν γνωρίζει κάτι και αν θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες;
Θέλω να θυμίσω επιπλέον ότι τέσσερα χρόνια τώρα δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νέου Νοσοκομείου, ελλείψει προσωπικού. Αποτέλεσμα; Η Ζάκυνθος να στερείται μια υπηρεσία υγείας τόσο σημαντικής και απαραίτητης. Έχει κάνει η περιφερειακή αρχή κάτι γι’ αυτό;
Γι’ αυτό, αλλά και για πλήθος άλλων θεμάτων, θα συστήσω στον κ. Νιοτόπουλο να «χαλαρώσει» λίγο με τους χαρακτηρισμούς και ειλικρινά θα χαρώ εάν στο τέλος της θητείας τους ως περιφερειακή αρχή θα έχουν να παρουσιάσουν κάτι σημαντικό για την Ζάκυνθο. Τέλος, θα αντιπαρέλθω των υπολοίπων αναφορών του. Ο χρόνος δεν είναι ατελείωτος. Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών, θα έρθει και η ώρα του απολογισμού”.