Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για συνεργασίες με το νησί

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Εθνική εορτή της Πολωνίας, που διοργανώθηκε στην Πρεσβεία της στην Αθήνα συμμετείχε όντας επίσημα προσκεκλημένος, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τάσος Μαρίνος συνεχίζοντας τις καλές σχέσεις που διατηρεί με την Πρέσβειρα, κ. Άννα Μπαρμπάζακ.
Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντήσει, μεταξύ άλλων, τον Πρόξενο και σύζυγο της Πρέσβεως, διπλωμάτες, επιχειρηματίες, τον αρχηγό του πολεμικού ναυτικού της Ελλάδας, τον διεθνολόγο, κ. Δρούγο, καθώς και άλλες σημαντικές προσωπικότητες, προβάλλοντας τον τόπο μας και τις δυνατότητές του.
Ο κ. Μαρίνος υπενθυμίζει πως πριν μερικούς μήνες είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Πολωνική Πρεσβεία με δική του πρωτοβουλία και στην οποία έλαβαν μέρος στελέχη της Δημοτικής Αρχής και εκπρόσωποι του Υπουργού Δικαιοσύνης – Βουλευτή Ζακύνθου, για να εξεταστεί η δυνατότητα να παραχωρηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων σε Πολωνική εταιρεία με οικονομικό όφελος για το Δήμο και με συγκεκριμένους κανόνες και όρους, ενώ είχε γίνει και ειδική παρουσίαση στο νησί μας.

“Στόχος ήταν να μην βρίσκονται τα σκουπίδια μας στους δρόμους, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα, και να μην διασυρόμαστε διεθνώς από την κακή πολιτική που ακολουθεί στο σύνολό της η Δημοτική Αρχή, αλλά ιδίως ο αποτυχημένος και ανίκανος Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, που έχει μετατρέψει τη Ζάκυνθο σε μια απέραντη χωματερή, ενώ δεν ακολουθούνται οι περιβαλλοντικοί κανόνες ούτε στον Λίβα που θα έχει την τύχη του… Σκοπού”, δήλωσε ο κ. Μαρίνος.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εθνική εορτή, επιβεβαιώθηκε με τους Πολωνούς η κοινή βούληση που υπάρχει και η οποία έχει σχέση με τις εμπορικές, τουριστικές και πολιτιστικές συνεργασίες των δύο λαών. Και πρόσθεσε “Αυτό ήδη εξάλλου συμβαίνει και στη Ζάκυνθο, αφού το τουριστικό ρεύμα από την Πολωνία έχει αυξηθεί θεαματικά, ενώ το 2018 υπολογίζεται ότι θα μας επισκεφθούν χιλιάδες Πολωνοί. Συνεχίζω την πορεία μου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και αξιοποιώ την 35ετή συνεργασία μου με τις Πρεσβείες, προς όφελος του νησιού μου. Αντιπαρέρχομαι τις δυσκολίες και τις τρικλοποδιές, που κάποιοι ακόμη και σήμερα προσπαθούν να μου βάλουν, ξεχνώντας ότι είναι εφήμεροι και παροδικοί. Συμμετέχω σε διεθνή φόρουμ και συναντήσεις με δικά μου χρήματα. Δεν επιβαρύνω τον προϋπολογισμό του Δήμου και φυσικά δεν κόβω τιμολόγια για να παίρνω οδοιπορικά, μια… «τέχνη» που γνωρίζει πολύ καλά ο Δήμαρχος, ο οποίος ήταν και αυτός στην εκδήλωση, αλλά αποχώρησε μέσα σε λίγα λεπτά!”.