2ο Κύπελλο Βεζάλ – Αθλητικό διήμερο στο Κερί

Επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το 2ο Κύπελλο Βεζάλ που και φέτος θα πραγματοποιήθει στην Λίμνη Κεριού. Ένα πλούσιο αθλητικό διήμερο πραγματοποιείται στα πλαίσια του Συνεδρίου Βεζάλ με την διεξαγωγή αγώνων beach soccer, δρόμου, ιστιοπλοΐας και κολύμβησης. Σε σχέση με πέρσι η οργανωτική επιτροπή βελτίωσε πολλούς τομείς, με το μέλος της Ντένια Βυθούλκα να αναφέρει ότι όλα είναι έτοιμα για να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με επιτυχία.
«Είμαστε έτοιμοι. Ο πρόεδρος κ. Λιβέρης έχει φροντίσει για τον χώρο που θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση. Έχει καθαρίσει τα πάντα και έφτιαξε το γήπεδο για να διεξαχθεί το beach soccer. Αύριο θα στηθούν οι εξέδρες για την κολύμβηση. Ενημερώσαμε τα σώματα ασφαλείας. Θα είναι το Λιμενικό και η Αστυνομία για να μας βοηθήσουν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Θα έχουμε φυσικά και ιατρική κάλυψη».
Βέβαια και οι συμμετοχές πήγαν πολύ καλά, ειδικά από τα σχολεία όπως παραδέχθηκε η κ. Βυθούλκα, αφού θα δώσουν καθολικά το παρών στο Κύπελλο Βεζάλ.
«Έχουμε συμμετοχές από όλα τα δημοτικά σχολεία της Ζακύνθου. Την Κυριακή ειδικά το beach soccer ξεπερνά σε συμμετοχές όλα τα αθλήματα. Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους καπέλο με τα παιδιά και οι γονείς».
Το φετινό Κύπελλο Βεζάλ αναμένεται να έχει και κάποιες ιδιαίτερες εκπλήξει, αφού θα βρεθούν στη Λίμνη Κεριού και οι Βέλγοι διοργανωτές του συνεδρίου για να παρακολουθήσουν όλα όλα θα γίνουν.
«Αποκλειστικά για το Κύπελλο Βεζάλ έρχονται και οι Βέλγοι διοργανωτές από το Συνέδριο. Ήθελαν να έρθουν από πέρσι, τελικά θα έρθουν φέτος να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Γενικώς τα μηνύματα είναι θετικά σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου. Εμείς είμαστε έτοιμοι από την πλευρά μας και έχουμε πολλούς εθελοντές που μας βοηθούν, και αρκετούς γονείς».

Το πρόγραμμα για το Σάββατο και την Κυριακή

Το Σάββατο ξεκινάει η διοργάνωση με τους μαθητικούς αγώνες, αφού θα συμμετάσχουν μόνο σχολεία. Η αρχή θα γίνει από τις 9.30 το πρωί με τους αγώνες beach soccer, ενώ στις 12.00 θα ξεκινήσει και η κολύμβηση. Το μεσημέρι στις 14.00 αρχίζε και το άθλημα της ιστιοπλοΐας, ενώ στις 18.10 θα γίνουν οι αγώνες στίβου που θα είναι 4Χ500 και 1,000 μ. για αγόρα και κορίτσια 9-12 ετών. Μετά το τέλος των αθλημάτων θα γίνονται και οι απονομές. Την Κυριακή και πάλι από τις 9.00 ξεκινάει η δεύτερη μέρα του Κυπέλλου Βεζάλ, όπου θα αγωνίζονται και πιο μεγάλοι σε ηλικία. Από την δεύτερη μέρα θα απουσιάσει η ιστιοπλοΐα, με τους διοργανωτές όμως να έχουν ετοιμάσει εκπλήξεις, αφού θα υπάρξει χορευτικό από τον γυμναστικό σύλλογο της Ήλιδας στα διαλείμματα των αγώνων, ενώ θα υπάρξει και επίδειξη ζίου ζίτσου και καράτε από τον Απολλοφάνους Φιλόξενος, με την διοργάνωση γενικότερα να είναι ιδιαίτερα πλούσια.