Το Τελωνείο βγάζει σε δημοπρασία τα κατασχεμένα οχήματα

Τέλος στην πολύ κακή εικόνα, την οποία συναντούσε όποιος περνούσε από το χώρο δίπλα στο πάλαι ποτέ τουριστικό περίπτερο στην παραλία και είχε “μετατραπεί” σε νεκροταφείο κατασχεμένων αυτοκινήτων έρχεται να βάλει το Τελωνείο Ζακύνθου.
Πρόκειται για ΙΧ τα οποία έχουν κατασχεθεί και τα τελευταία χρόνια σαπίζουν στο συγκεκριμένο σημείο αποτελώντας εστία μόλυνσης και δέσμευσης αρκετών θέσεων πάρκινγκ που ούτως ή άλλως είναι δυσεύρετες.
Η διαδικασία της προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας τροχοφόρων οχημάτων για κυκλοφορία, και Ο.Τ.Κ.Ζ. θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 11 π.μ στα γραφεία του Τελωνείου Ζακύνθου, Κωνσταντίνου Λομβάρδου 2.
Η συμμετοχή καθενός των πλειοδοτών στη διαδικασία της δημοπρασίας προϋποθέτει την πλήρη ενημέρωσή του επί των όρων πώλησης που ισχύουν. Δήλωση αγνοίας αυτών δεν αποτελεί άλλοθι και δεν γίνεται δεκτή. Επιτρέπεται η ελεύθερη επίσκεψη και εξέταση των δημοπρατουμένων υλικών, από τους ενδιαφερομένους πριν από την διεξαγωγή της δημοπρασίας σε ώρες και ημέρες που καθορίζονται με απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας που διενεργεί την δημοπρασία. Η τελευταία ημέρα επίσκεψης είναι η προηγούμενη της δημοπρασίας.

Και στις γειτονιές
Αλλά και στα περιφερειακά σημεία της πόλης, αντικρίζει κανείς την απαράδεκτη κατάσταση με τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα στους δρόμους. Οι κατά καιρούς φιλότιμες προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους, μείωσε τον αριθμό τους αποδεικνύοντας πως έπιασαν τόπο έστω και σε μεγάλο μέρος. Εκτός της κακής θέας, δημιουργούν και εστία μόλυνσης αφού αποτελούν “στέγη” για αδέσποτα και τρωκτικά, ενώ κάποιοι είχαν κολλήσει και χαρτιά επάνω τους, με τα οποία χαριτολογούσαν για τα όσα ελάμβαναν χώρα στο νησί.


Αιτία η κρίση…
Καθώς το φαινόμενο αυτό, όμως, αυξανόταν συνεχώς και δημιουργούσε αρκετά προβλήματα στον τόπο μας οι αρμόδιοι φορείς αποφάσισαν να δώσουν λύση.
Πολλοί πολίτες λόγω αδυναμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους (συνήθως πρόκειται για κάποιο δεύτερο αυτοκίνητο), αποφασίζουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην Εφορία. Αν και σε τέτοιες περιπτώσεις, υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτουν ιδιωτικό χώρο για την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου τους, στην πράξη δεν συμβαίνει πάντα κάτι τέτοιο. Οι ιδιοκτήτες τα παρκάρουν σε δημόσιο χώρο, αν και απαγορεύεται. Για αυτό, τόσο αυτοί, όσο και εκείνοι που επιθυμούν να δώσουν το παλιό αυτοκίνητό τους ή όταν διαπιστώνουν πως υπάρχουν εγκαταλελειμμένα οχήματα σε πλατείες, οδούς και τοπικές κοινότητες καλούνται να επικοινωνούν με τη Δημοτική Αστυνομία.

Οι ενέργειες…
Επισημαίνουμε πως σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 116 του 2004, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ κάνει υπεύθυνη δήλωση στη Δημοτική Αστυνομία ότι θέλει να δώσει το όχημά του και αυτό απομακρύνεται άμεσα. Στόχος της επιχείρησης είναι η εξάλειψη κάθε εστίας ρύπανσης, η προστασία της Δημόσιας Υγείας, της αισθητικής, της λειτουργικότητας, αλλά και της απελευθέρωσης θέσεων στάθμευσης.

Επιβάλλεται…
Σε μια περίοδο που η Ζάκυνθος ξεκίνησε και πάλι να δέχεται πολλούς ξένους επισκέπτες, τέτοιες εικόνες δεν μας τιμούν ως τόπο. Ως μέσο ενημέρωσης και εμείς καλούμε τους πολίτες και τους αρμόδιους να πράξουν αυτό που πρέπει. Τέτοια θέματα δεν θα έπρεπε να αναδεικνύονται καν για να επιλυθούν. Θα προτιμούσαμε να αντιμετωπίζονται άμεσα και χωρίς αρνητικούς σχολιασμούς. Από τη στιγμή, όμως, που αυτό δεν γίνεται, αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε και με τα… αυτονόητα.