Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων | Αναδεικνύει και αναλύει τα προβλήματα του κλάδου

Τα νέα δεδομένα που αφορούν την φορολογία και ειδικά στο τέλος διανυκτέρευσης αλλά και τα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν οι επιχειρηματίες του κλάδου θα αποτελέσουν τα σημαντικότερα από τα ζητήματα που θα αναλυθούν και συζητηθούν στην Ημερίδα που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων στη Ζάκυνθο στις 22 Απριλίου.
Οι εργασίες της χρονικά θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ υπάρχει συνεργασία με το Επιμελητήριο για τα αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά και την Ένωση Φοροτεχνικών που θα κάνουν την ενημέρωση για τα φορολογικά.
Θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τα νέα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) και τα αποτελέσματα του τελευταίου συνεδρίου. Θα παρουσιαστεί η νέα ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας καθώς και των προοπτικών που δίνει το channel manager και θα δοθούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τέλος διανυκτέρευσης, την κατηγοριοποίηση και γενικές φορολογικές και λειτουργικές υποχρεώσεις των μελών.
Εκπρόσωπος του Δήμου θα ενημερώσει για θέματα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικού, απορριμμάτων, ανακύκλωσης, σχέδιο προστασίας από τις πυρκαγιές κ.α., συζητηθεί το θέμα της ηχορύπανσης, του κυκλοφοριακού και της εγκληματικότητας του Νησιού μας.
Θα κατατεθούν προτάσεις της Ομοσπονδίας για το πως θα θέλαμε να δούμε να αναπτύσσεται η Ζάκυνθος για τα επόμενα χρόνια σε θέματα βασικών υποδομών.
Από τις τοποθετήσεις και την διαλογική συζήτηση, θα λυθούν πολλές απορίες για ζητήματα που τρέχουν και αφορούν τον κλάδο.
Για τη συγκεκριμένη ημερίδα-ενημερωτική συνάντηση, μίλησε στην “ΗΜΕΡΑ” ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Ζακύνθου, Ανδρέας Κοτσώνης τονίζοντας τη σημασία της: “Με την ημερίδα αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις ελλιπείς υποδομές στο νησί μας, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι η φετινή τουριστική περίοδος για τη Ζάκυνθο θα είναι πολλή αυξημένη. Αντί λοιπόν αυτό το γεγονός να μας κάνει να αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας, αυτές παραμένουν στάσιμες και μάλιστα υποβαθμίζονται κιόλας! Εμείς έχουμε καλέσει όλους τους ζακυνθινούς, αλλά κυρίως τους φορείς για να συζητήσουμε και να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι, έστω και στο παρά πέντε”.
Την έναρξη της Ημερίδας θα κάνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ανδρέας Κοτσώνης, ενώ ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Φώτης Κόττης – Πρόεδρος Επιμελητηρίου- για τα αναπτυξιακά Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Δημήτρης Θεριανός -Μέλος Δ.Σ. της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.- για κινήσεις Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. – Κατηγοριοποίηση Τουριστικών Καταλυμάτων, Γιάννης Καραμαλίκης -Λογιστής- για το τέλος διανυκτέρευσης, γενικές φορολογικές & λειτουργικές υποχρεώσεις στα τουριστικά καταλύματα, Διονύσιος Νόμπελος -Γ. Γραμματέας Ομοσπονδίας- για την Ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, Νίκος Πομόνης -Website Designer- για παρουσίαση ιστοσελίδας www.zanterooms.com, Channel manager.

Γ.Α.

φωτο: olgarooms.gr