Συσκευασίες χασίς σε “καβάτζα” στην Μπόχαλη

Το κουβάρι μιας περίεργης υπόθεσης έχει αρχίσει να ξετυλίγει το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου μετά τον εντοπισμό, στην Μπόχαλη, και συγκεκριμένα σε δασώδη περιοχή, συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη.
Αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους εντόπισαν σε “καβατζα” (επιμελώς κρυμμένο σημείο) σε χωμάτινο μονοπάτι που οδηγεί από την Πικριδιώτισσα προς το Κάστρο κιβώτιο εντός του οποίου βρισκόταν πέντε βαζάκια των 200γρ. εντός των οποίων βρισκόταν το χασίς συνολικού βάρους 1 κιλού και 14γρ.
Αστυνομικοί, ωστόσο, προσπαθούν να ρίξουν φώς στη συγκεκριμένη υπόθεση και εξετάζοντας κάθε στοιχείο να φτάσουν στα ίχνη εκείνου που το τοποθέτησε στο συγκεκριμένο σημείο.
Τελικά ολοένα και περισσότερο επιβεβαιώνεται καθημερινά πως τα ναρκωτικά αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, που τείνουν να λάβουν τη μορφή μάστιγας, αφού ο αριθμός των χρηστών χτυπά “κόκκινο”, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι έφηβοι, με εύθραυστες, τραυματισμένες ψυχές και αποτελούν εύκολα θύματα της “παραμύθας”!
Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός ότι, εκτός από μικρές ή μεγαλύτερες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που αποτελεί συνηθισμένη παράνομη ουσία διακίνησης, στο νησί μας είχαμε αρκετά περιστατικά διακίνησης των αποκαλούμενων σκληρών ναρκωτικών, όπως ηρωίνη, κοκαΐνη και ναρκωτικά χάπια. Είναι τέτοια η διάσταση του προβλήματος, όπου οι υποθέσεις, οι οποίες απασχολούν κατά καιρούς τις αστυνομικές αρχές, καθώς και οι συλλήψεις, θεωρούνται, απλώς, η κορυφή του παγόβουνου! Όπως και να έχει οι αστυνομικοί τους Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου άλλοτε περνάνε χειροπέδες σε όλους εκείνους τους επίδοξους διακινητές ναρκωτικών ουσιών που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν το αλισβερίσι τους στις τουριστικές περιοχές του νησιού, “σπέρνοντας” το θάνατο σε νέα παιδιά και δυσφημίζοντας ένα προορισμό, και άλλοτε να εντοπίσουν ποσότητες παρεμποδίζοντας την διάθεσή τους στην αγορά.
Τέλος να αναφερθεί πως στο Αστυνομικό Δελτίο περιλαμβάνεται και η σύλληψη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζακύνθου, 2 ημεδαποί ηλικίας 53 και 50 ετων και ένας 38χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, σε διαφορετικές περιπτώσεις, διότι ασκούσαν παράνομα υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο, στερούμενοι αδειών από την αρμόδια Αρχή. Διαπίστωση, αποτελεί πως ουκ ολίγες είναι οι παραβατικές συμπεριφορές στη Ζάκυνθο με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες οι διωκτικές αρχές. Και, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, φαίνεται ότι τα πάνε μια χαρά.