Πάνος Καμμένος προς Τουρκία – «Να θυμίσουμε ότι το 1821 ηττηθήκατε από την Ελλάδα»

Με τις τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, υποστηρίζει ο υπουργός Άμυνας
«Καρφιά» κατά της Τουρκίας, και προσωπικά κατά του Ταγίπ Ερντογάν, εκτόξευσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αρμενία.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο υπουργός Άμυνας τόνισε: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι γείτονες ότι η Ελλάδα και η Αρμενία θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζούμε ειρηνικά, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το διεθνές δίκαιο».

Ευχήθηκε επίσης η Τουρκία «να γίνει ευρωπαϊκή χώρα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και πρόσθεσε: «Ευχή μας είναι να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα».

Ο κ. Καμμένος διεμήνυσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να εξηγήσει στην Τουρκία ότι θέλει την ειρήνη, «αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της – και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας – ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα».

Πηγή:News.gr