Απο την διαιτολόγο-διατροφολόγο Λήδα Γιατρά
Και ποια νύφη δεν θέλει να είναι λαμπερή την ημέρα του γάμου της;
Παρακάτω θα βρείτε μερικά εύκολα tips για να περάσετε αυτήν την τόσο όμορφη ημέρα πιο ανάλαφρες και πιο λαμπερές.
1. Αποφεύγουμε ότι μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών και πρηξίματα. Όπως : Αλάτι-άσπρη ζάχαρη-κορεσμένα λιπαρά: Έτσι μειώνουμε θερμίδες, κερδίζουμε ενέργεια, αποφεύγουμε κατακρατήσεις και σταθεροποιούμε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού, και την καλή κατάσταση των κυττάρων- άρα και της εμφάνισης του δέρματος!
2. Δεν τρώμε γρήγορα. Όταν καταναλώνουμε την τροφή μας γρήγορα έρευνες έχουν ότι δυσχεραίνεται η διαδικασία της πέψης με αποτέλεσμα να νιώθουμε ”φουσκωμένοι”.
3. Ενυδατώνουμε με άφθονο νερό το σώμα μας για καλύτερο δέρμα και σωστή λειτουργία εντέρου και μεταβολισμού. Το νερό είναι το πιο σπουδαίο θρεπτικό για το σώμα, οι χημικές αντιδράσεις που γίνονται στα κύτταρα του σώματος, εξαρτώνται από αρκετή υγρασία. Το νερό χρειάζεται για να αποβάλει απόβλητα και τοξίνες και να ισορροπεί την ώσμωση των κυττάρων. Προτείνεται κατανάλωση το λιγότερο 1,5 λίτρα/ημέρα
4. Βάζουμε στην διατροφή μας προϊόντα ολικής αλέσεως. Περιέχουν θρεπτικά συστατικά, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φυτικές ίνες. Επίσης βοηθούν στη λειτουργία του εντέρου. Αν θέλουμε να βγάλουμε όλες τις τοξίνες από τον οργανισμό μας , η σωστή λειτουργία του εντέρου είναι το πρώτο που θα πρέπει να προσέξουμε.
5. Επιλέγουμε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Θα μας χορτάσουν με λίγες θερμίδες και πολλές βιταμίνες. Μερικές πολύ καλές επιλογές είναι:
6. Μειώνουμε την καφεΐνη, η οποία κάνει το δέρμα μας να δείχνει πιο θαμπό. Και προσθέτουμε άλλα αφεψήματα όπως πράσινο, λευκό ή κόκκινο τσάι, λουίζα και τσουκνίδα που μας γεμίζουν αντιοξειδωτικά, μας ενυδατώνουν και βοηθούν στην μείωση των κατακρατήσεων.
7. Τέλος, για να είναι πιο ανάλαφρες οι νυφούλες θα πρέπει να προσέξουν σημαντικά το βραδινό γεύμα. Ιδανικές επιλογές είναι οι πολύχρωμες σαλάτες και οι σούπες λαχανικών σε συνδυασμό με άπαχες πρωτεΐνες όπως, ψάρι, κοτόπουλο και ανθότυρο.