Έκθεση “ΙΤΒ” | Δυναμική η παρουσία και η προτίμηση της Ζακύνθου

Με τις καλύτερες προοπτικές για το νησί μας συνεχίζεται η μεγαλύτερη τουριστική Έκθεση του πλανήτη, η ΙΤΒ Berlin (Internationale Tourismus-Börse Berlin) με τη Ζάκυνθο μάλιστα να εμφανίζει «επιθετική» παρουσία με πολυπληθή αντιπροσωπεία επαγγελματιών του τουρισμού. Η καρδιά του νησιού χτυπά έντονα και φέτος στο διεθνές χρηματιστήριο του τουρισμού, το σημαντικότερο γεγονός με έντονο επαγγελματικό και όχι μόνο χαρακτήρα. Μια Έκθεση που συγκεντρώνει περισσότερους εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε άλλη στον κόσμο ενώ σημαντικά μεγάλο αριθμό αποτελούν τα ραντεβού που διεξάγονται κατά τη διάρκεια της.
Τα πρώτα μηνύματα για το Ιόνιο γενικότερα και το νησί μας ειδικότερα είναι πολύ θετικά. Η Ευρώπη ψηφίζει Ζάκυνθος για το 2018 και, μάλιστα, σε βαθμό τέτοιο ώστε να αναζητούνται περισσότερες ξενοδοχειακές κλίνες για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.
Όπως κάθε χρόνο με διπλό περίπτερο εντός του χώρου του Ε.Ο.Τ. συμμετέχει και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων «Above & Beyond Consalting», έχουν προγραμματιστεί δώδεκα συναντήσεις με δημοσιογράφους μεγάλων μέσων μαζικής επικοινωνίας, εξειδικευμένους στον τουριστικό χώρο, καθώς και μια συνέντευξη τύπου.
Πλήθος τουριστικών επιχειρηματιών από το νησί, αλλά και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων βρίσκονται εκεί, όπως κάθε χρόνο για να συναντηθούν με τους συνεργάτες τους και να σχηματίσουν εικόνα της φετινής κίνησης. Από το νησί μας μεταξύ εκείνων που συμμετέχουν είναι οι κ.κ. Γιάννης Φιλιπποπολίτης Παναγιώτης Μαμφρέδας, Μάρκος Δαμανακης, Νίκος Μυλωνάς (Καρμανιόλος), Μάνθος Μπολίδης, Γιάννης Λουκκίσας, Βασίλης Τσάμης, και οι κ.κ. Κατερίνα Χριστοφόρου, Νικολέτα Κλάδη και Ναταλία Μποτώνη.
Κύρια επιδίωξη είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ιδιαίτερα θετική προτίμηση των Γερμανών για τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα τα Επτάνησα, που αποτελούν για αυτούς πιο κοντινούς προορισμούς. Η Ζάκυνθος παραμένει δυναμικά στο ευρωπαϊκό τουριστικό λόμπυ. Αυτό οφείλεται αδιαμφισβήτητα στην συντονισμένη προσπάθεια των επιχειρηματιών. Οι εκπρόσωποι τους θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν τους τουριστικούς παράγοντες και επισκέπτες της Έκθεσης να αυξήσουν την προτίμησή τους για το Ιόνιο
Ο τουρισμός, τελικά, είναι ευθύνη που συνεπάγεται συγκεκριμένες και σαφείς υποχρεώσεις, που πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εάν επιθυμούμε την αναβάθμιση του νησιού. Αποτελεί τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας του νησιού, με ιδιαίτερη έμφαση στο σωστό σχεδιασμό της προβολής, προγραμματισμό των στόχων με όραμα και υπευθυνότητα.
Η Εκθεση ITB Berlin αποτελεί και χρονικά ένα σημαντικό ορόσημο για την εικόνα που αναμένει το Ιόνιο και η Ζάκυνθος, την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Δεν πρόκειται μόνο για τη μεγαλύτερη αλλά και για την τελευταία Έκθεση της περιόδου του έτους, όταν πλέον ολοκληρώνονται οι προκρατήσεις και οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων. Οι επαφές με τους μεγάλους και μικρότερους tour operators και τα όσα θα αποκομίσει η τουριστική βιομηχανία της Ζακύνθου είναι καθοριστικές.