Αθωώθηκαν πατέρας και γιός – Που κατηγορούνταν για φόνο στη Λάρισα

Αθώους έκρινε δικαστήριο στη Λάρισα πατέρα και γιο που κατηγορούνταν για τη δολοφονία συγχωριανού τους στο Πήλιο, μετά από καβγά για κτηματικές διαφορές.

Οπως τονίζει η εφημερίδα Ελευθερία, πρόκειται για σπάνια περίπτωση.

Η δολοφονία είχε γίνει το καλοκαίρι του 2015 στη Ζαγορά Πηλίου.

Πατέρας και γιος δέχθηκαν επίθεση, ενώ βρίσκονταν στο κτήμα τους από 56χρονο με τον οποίο τους χώριζαν κτηματικές διαφορές, για τις οποίες ωστόσο οι νόμιμοι ήταν πατέρας και γιος.

Ο -πρόσφατα τότε- αποφυλακισθείς επιτέθηκε στους δύο με ξύλο και κλαδευτήρι κι εκείνοι στην προσπάθειά τους να αμυνθούν απάντησαν στα χτυπήματα. Ο 56χρονος κατέληξε από αιμορραγία στα πνευμόνια.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν αρκετοί μάρτυρες οι περισσότεροι υπεράσπισης, καθώς οι κατηγορούμενοι ήταν πρόσωπα που δεν είχαν δώσει το παραμικρό δικαίωμα στην περιοχή.

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον γιο και κατά πλειοψηφία αθώο τον πατέρα κάνοντας χρήση του άρθρου 22 του Ποινικού Κώδικα περί άμυνας.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι άδικη η πράξη που τελείται σε περίπτωση άμυνας. Πατέρας και γιος μετά την απόφαση έπεσαν χαρούμενοι στις αγκαλιές συγγενών και φίλων.

Πηγή:iefimerida.grΤελευταία άρθρα