Δυναμική παρουσία των Επτανήσων στην Έκθεση “ΙΤΒ” του Βερολίνου

Τις πύλες της ανοίγει σήμερα και υποδέχεται τα Ιόνια Νησιά η μεγαλύτερη και σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, η ΙΤΒ του Βερολίνου. Η καρδιά του νησιού μας θα χτυπήσει έντονα και φέτος στο διεθνές χρηματιστήριο του τουρισμού, το σημαντικότερο γεγονός με έντονο επαγγελματικό και όχι μόνο χαρακτήρα. Μια Έκθεση που συγκεντρώνει περισσότερους εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες από κάθε άλλη στον κόσμο ενώ σημαντικά μεγάλο αριθμό αποτελούν τα ραντεβού που διεξάγονται κατά τη διάρκεια της.
Όπως κάθε χρόνο με διπλό περίπτερο εντός του χώρου του Ε.Ο.Τ. συμμετέχει και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων «ABOVE & BEYOND CONSALTING», έχουν προγραμματιστεί δώδεκα συναντήσεις με δημοσιογράφους μεγάλων μέσων μαζικής επικοινωνίας, εξειδικευμένους στον τουριστικό χώρο, καθώς και μια συνέντευξη τύπου.
Παρούσες θα είναι οι κ.κ Veronika Bulowski και Kathrin Wolf, υπεύθυνη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων, με τη βοηθό της αντίστοιχα. Επίσης θα πραγματοποιηθούν επαφές με Τour Operators, με στελέχη αεροπορικών εταιρειών και άλλες προσωπικότητες. Από το νησί μας μεταξύ εκείνων που συμμετέχουν είναι ο τουριστικός πράκτορας Γιάννης Φιλιπποπολίτης και ο ξενοδόχος Παναγιώτης Μαμφρέδας.
Όλοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποτυπωθούν οι ταξιδιωτικές τάσεις των Γερμανών πολιτών. Πλήθος τουριστικών επιχειρηματιών από το νησί, αλλά και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων θα βρίσκονται εκεί, όπως κάθε χρόνο για να συναντηθούν με τους συνεργάτες τους και να σχηματίσουν εικόνα της φετινής κίνησης. Κύρια επιδίωξη είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ιδιαίτερα θετική προτίμηση των Γερμανών για τα ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα τα Επτάνησα, που αποτελούν για αυτούς πιο κοντινούς προορισμούς. Η Ζάκυνθος παραμένει δυναμικά στο ευρωπαϊκό τουριστικό λόμπυ. Αυτό οφείλεται αδιαμφισβήτητα στην συντονισμένη προσπάθεια των επιχειρηματιών. Οι εκπρόσωποι τους θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουν τους τουριστικούς παράγοντες και επισκέπτες της Έκθεσης να αυξήσουν την προτίμησή τους για το Ιόνιο
Η Εκθεση ITB Berlin αποτελεί και χρονικά ένα σημαντικό ορόσημο για την εικόνα που αναμένει το Ιόνιο και η Ζάκυνθος, την ερχόμενη τουριστική περίοδο. Δεν πρόκειται μόνο για τη μεγαλύτερη αλλά και για την τελευταία Έκθεση της περιόδου του έτους, όταν πλέον ολοκληρώνονται οι προκρατήσεις και οι κρατήσεις τουριστικών πακέτων. Οι επαφές με τους μεγάλους και μικρότερους tour operators και τα όσα θα αποκομίσει η τουριστική βιομηχανία της Ζακύνθου είναι καθοριστικές.

φωτο: News12