Δημιούργησε γαλότσες από τσίχλες – Πρωτότυπος τρόπος ανακύκλωσης

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια Άννα Μπούλους έχει μια αποστολή. Να ανακυκλώσει τις χρησιμοποιημένες τσίχλες και να τις μετατρέψει σε χρήσιμα αντικείμενα, καθαρίζοντας ταυτόχρονα και τους δρόμους από τα απορρίμματα.

Πάνω από 14 δισεκατομμύρια λίες ξοδεύοντας κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο για την αγορά τσιχλών, αλλά οι περισσότερες από αυτές καταλήγουν σε κάποιο πεζοδρόμιο. Μάλιστα, οι τσίχλες είναι ο δεύτερος συνηθέστερος τύπος απορριμμάτων στους δρόμους μετά τις γόπες των τσιγάρων.λλά η Άννα είχε μια ιδέα. Τι θα γινόταν αν το κολλώδες αυτό υλικό μπορούσε να ανακυκλωθεί και να μετατραπεί σε χρήσιμα αντικείμενα;

Πριν από καιρό η Άννα βρήκε ένα κομμάτι τσίχλας και ως σχεδιάστρια εξεπλάγη που δεν είχε γίνει καμία προσπάθεια για να ανακυκλωθεί. Εξετάζοντας τη χημεία της τσίχλας, ανακάλυψε πως το κύριο συστατικό της, η βάση της τσίχλας, είναι συνήθως ένα συνθετικό καουτσούκ, ένας τύπος πολυμερούς παρόμοιο με το πλαστικό.Ονομάζεται πολυισοβουτυλένιο» εξηγεί η Άννα, «το ίδιο πράγμα που βρίσκεται στο εσωτερικό των τροχών των ποδηλάτων». Λαμβάνεται από πετροχημικά προϊόντα, τα οποία εξευγενίζονται από ορυκτά καύσιμα όπως το αργό πετρέλαιο. Η Άννα συνειδητοποίησε πως η τσίχλα, ακόμη κι όταν έχει ήδη χρησιμοποιηθεί, είναι ένα ευπροσάρμοστο και δυνητικά χρήσιμο υλικό.
λλά πως θα πείσει τους ανθρώπους να δωρίσουνς τις τσίχλες τους – αντί να τις πετούν στο δρόμο;

Ως μέρος της στρατηγικής της, η Άννα δημιούργησε ροζ κάδους σε σχήμα φούσκας για τη συλλογή των χρησιμοποιημένων τσιχλών, που ονομάζονται Gumdrop. Ακόμη κι αυτοί οι κάδοι είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένες τσίχλες. Ένα μήνυμα δίπλα στους κάδους εξηγεί πως κάθε τσίχλα που συλλέγεται θα ανακυκλωθεί σε νέα αντικείμενα.

Πηγή:iefimerida.grΤελευταία άρθρα