“Μαζί για τη Ζάκυνθο” | Εκπέμπει SOS για τους Παιδικούς Σταθμούς

Η Δημοτική Παράταξη «Μαζί για τη Ζάκυνθο»[/caption]

Την αντικατάσταση της Προέδρου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών ζητά για άλλη μια φορά με Επιστολή που αποστέλλει στον Δήμαρχο Παυλο Κολοκοτσά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Τσίπηρα, η δημοτική παράταξη “Μαζί για τη Ζάκυνθο”.
Υπενθυμίζει πως με την παρέμβαση που είχε κάνει στο τέλος Ιανουαρίου και σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και το σύλλογο των Εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς “η λειτουργία των παιδικών σταθμών είναι επισφαλής εδώ και πάρα πολλούς μήνες, με ελλείψεις διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, αδυναμία προμήθειας υλικών, τροφίμων κ.α.” Και προσθέτει “ο τρόπος άσκησης διοίκησης από την Κα Μουζάκη αποδυναμώνει το Διοικητικό Συμβούλιο οδηγεί σε παραιτήσεις των συμπολιτών μας και σε απουσίες μελών, από το συλλογικό όργανο του Νομικού Προσώπου. Παράλληλα εντείνει τις αντιθέσεις με τους εργαζόμενους και δημιουργεί ασφυκτική κατάσταση στην καθημερινότητα τους”.
Οι εκατέρωθεν καταγγελίες και ανταπαντήσεις ανάμεσα στην Πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Ζακύνθου και την Δημοτική Παράταξη “Μαζί για τη Ζάκυνθο” παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, προτάσσοντας ως πρώτο στοιχείο στην πολιτική της δημοτικής παράταξης “την βελτίωση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών και την επαναφορά στην κανονικότητα μιας κατάστασης που δεν τιμά την Ζάκυνθο”.

Το έγγραφο
Επίσης, η δημοτική παράταξη “Μαζί για τη Ζάκυνθο” κάνει αναφορά στο έγγραο που έχει παραληφθεί και το οποίο περιγράφει το αδιέξοδο που βρίσκεται διοικητικά ο ευαίσθητος αυτός φορέας του Δήμου μας.
“Αλήθεια δεν σας συγκινεί η εκπεμπόμενη αγωνία για την διάλυση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών; Εμείς ως πρώτο στοιχείο στην πολιτική μας και στην κριτική που ασκούμε, έχουμε τη βελτίωση της λειτουργίας τους και την επαναφορά στην κανονικότητα μιας κατάστασης που δεν τιμά την Ζάκυνθο.
Κύριοι σας τονίζουμε ακόμα μία φορά ότι η κατάσταση έχει φτάσει στα άκρα. Ενημερωθείτε για την πορεία του ΕΣΠΑ και δράσετε πριν είναι αργά. Όλες οι λειτουργίες του Νομικού Προσώπου έχουν παραδοθεί στον αυτόματο πιλότο ή μάλλον σε μια ανεκδιήγητη διαλυτική αντίληψη που επίκεντρο έχει εμμονές, άγνοια και αδιαφορία για τα απαιτούμενα από την κοινωνία ουσιαστικά αποτελέσματα.
Σας καθιστούμε υπεύθυνους για την απραξία σας και συμμέτοχους σε αυτά τα τραγελαφικά που έγιναν και δυστυχώς συνεχίζουν να γίνονται”,
αναφέρεται στην Επιστολή η οποία καταλήγει “Υλοποιήστε επιτέλους την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου να συνεδριάσουμε με θέμα την αντικατάσταση της Προέδρου”.