Στη Ζάκυνθο ιδρύεται Ομάδα Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού «Ο Σύρτης»

Μια νέα προσπάθεια και ιδέα γεννιέται στην Ζάκυνθο με την δημιουργία μιας νέας δραστηριότητας με την επωνυμία Ομάδα Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού «Ο Σύρτης». Ιδρυτής ο Σπύρος Σκιαδόπουλος – Αργύρης και η ιδέα της ονομασίας του προέκυψε καθώς σκεφτόταν κάτι ξεχωριστό! Συρτής είναι ο πρωτοχορευτής ή αυτός που σέρνει τον χορό με τον μαντήλι γι’αυτό και όπως βλέπετε στο λογότυπο ο «Συρτής» κρατάει ένα μεγάλο μαντήλι να πιάνεται και να μπορεί να κάνει τα τσαλίμια του!

Η έδρα θα είναι στο χωριό ΒΟΥΓΙΑΤΟ, πρώην Δήμου Αρτεμησίων, και θα στεγάζεται στο παλιό κοινοτικό γραφείο Βουγιάτου στον επάνω όροφο
• Τα μαθήματα θα παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ.
• Είναι για ΟΛΕΣ τις ηλικίες.
• Δυνατότητα προβολής βίντεο ήχου & εικόνας διαφόρων χορών ανά περιοχή της Ελλάδας και θεωρία του κάθε χορού.

Στην ομάδα Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού «Ο Σύρτης» θα υπάρχουν 2 χοροδιδάσκαλοι, ενώ, σταδιακά θα παραδίδει μαθήματα παραδοσιακού χορού ο Δρ. χορολογίας – Καθηγητής Ελληνικών Παραδοσιακών χορών (σχολή Ευελπίδων) ο Κος Διονύσιος Κάρδαρης.

Σκοπός αυτής της ομάδας είναι, πρώτον, η διατήρηση των Παραδοσιακών Ζακυνθινών χορών και τραγουδιών όπως χορευόταν παλιά στην Ζάκυνθο και σε κάθε χωριό, η Ζακυνθινή παράδοση, αναβίωση ήθη – εθίμων του χωριού και της Ζακύνθου, επίσης και η διδασκαλία – εκμάθηση Πανελλήνιων χορών.

Σας περιμένουμε το Σαββάτο 24/2/2018 στις 18:00 στο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΓΙΑΤΟΥ (πρώτος όροφος).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6985736557