Τριήμερο αποκριάς | Αυξημένη η κίνηση επισκεπτών σε ΚΤΕΛ και σε λιμάνι

Χαμόγελα μεν, προβληματισμός δε. Ετσι μπορεί να περιγράψει κανείς το φετινό απολογισμό της καρναβαλικής περιόδου σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση και τις αφίξεις. Αύξηση στην κίνηση των ταξιδιωτών κατέγραψε το ΚΤΕΛ Ζακύνθου αφού πολλοί ήταν εκείνοι που είτε θέλησαν να επιστρέψουν για το καρναβάλι στο νησί, είτε εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο της αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.
Σε αυτό φαίνεται να συνέβαλε σημαντικά η πιλοτική προσφορά στα εισιτήρια συγκοινωνίας από τη Ζάκυνθο προς την Αθήνα και το αντίστροφο, που ξεκίνησε το ΚΤΕΛ Ζακύνθου, σε μια προσπάθεια οικονομικής μετάβασης των Ζακυνθινών.
Υπενθυμίζουμε πως η τιμή μετά επιστροφής είναι 55 ευρώ μαζί με τα εισιτήρια του πλοίου. Η προσφορά ισχύει μόνο σε εισιτήρια μετά επιστροφής και όχι σε απλή μετάβαση και δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης αφού εκδοθεί το εισιτήριο.
Η διοίκηση του ΚΤΕΛ, εφαρμόζει την συγκεκριμένη προσφορά πιλοτικά και θα την τρέξει προς το παρόν μέχρι 25 Μαρτίου 2018.
Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου θυμίζει στους Ζακυνθινούς και τους επισκέπτες, ότι η τιμή αυτή, είναι η χαμηλότερη που θα μπορούσε να επιτευχθεί για το επιβατηγό κοινό.
Σήμερα το ταξίδι με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ έχουν σειρά πλεονεκτημάτων όπως…
Ταχύτητα: Με το νέο δρόμο Πατρών – Αθηνών ο χρόνος από την Κυλλήνη στην Αθήνα – και ανάποδα – μειώνεται σε πολύ λιγότερο από 4 ώρες μαζί με τη στάση.
Άνεση: Πολυτελή λεωφορεία με δυνατότητα δωρεάν χρήσης WiFi… κάνουν το ταξίδι άνετο, και με χρήση ιντερνετικών παροχών ή ψυχαγωγίας.
Ασφάλεια: Τόσο τα σύγχρονα λεωφορεία, όσο και οι έμπειροι οδηγοί, είναι εγγύηση για το ταξίδι.

Και στο λιμάνι
Η αυξημένη προσέλευση επισκεπτών ήταν ολοφάνερη. Πούλμαν με επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας προσπαθούσαν να σταθμεύσουν σε οποιοδήποτε από τα ελάχιστα διαθέσιμα μέρη της πόλης και των περιχώρων της. Το ίδιο και με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ
Μικρή αύξηση στον αριθμό των επιβατών από Κυλλήνη για Ζάκυνθο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας καταγράφει και το Λιμεναρχείο. Μια θετική αποτίμηση λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες.
Ειδικότερα από την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα, από Κυλλήνη για Ζάκυνθο ταξίδεψαν 600 παραπάνω επιβάτες φέτος σε σχέση με πέρυσι.
Α. Από Κυλλήνη: 4207 επιβάτες – 958 Ι.Χ – 173 φορτηγά – 37 λεωφορεία – 10 δίκυκλα
Β. Από Ζάκυνθο: 3791 επιβάτες – 904 Ι.Χ – 182 φορτηγά – 182 λεωφορεία – 11 δίκυκλα
Το αντίστοιχο τετραήμερο έτους 2017…
Α. Από Κυλλήνη: 3606 επιβάτες – 798 Ι.Χ – 131 φορτηγά – 34 λεωφορεία – 14 δίκυκλα
Β. Από Ζάκυνθο: 3163 επιβάτες – 739 Ι.Χ – 144 φορτηγά – 26 λεωφορεία – 15 δίκυκλα.

Οι επιχειρηματίες
Ωστόσο, και οι ιδιώτες επιχειρηματίες κατέβαλαν σημαντικές προσπάθειες να προσελκύσουν επισκέπτες, να προβάλλουν τον τόπο τους και να ανατρέψουν τη μάλλον αρνητική εικόνα που είχε διαμορφωθεί για τη Ζάκυνθο όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό, όμως, δεν επαρκεί, αν οι αρχές δεν συνδράμουν με ενέργειες και πρωτοβουλίες για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Το βέβαιο είναι ότι το καρναβαλικό brand name της Ζακύνθου παραμένει πανίσχυρο αλλά δεν θα αντέχει εσαεί αν δεν υποστηριχθεί σθεναρά.