Σχολικά Πρωταθλήματα Βόλεϊ – Νικητές το Λύκειο Καταστάριου και το 2ο ΓΕΛ

Πραγματοποιήθηκαν χθες οι τελικοί των Σχολικών Πρωταθλημάτων Βόλεϊ στο νησί μας με το 2ο Γενικό Λύκειο Παναγούλας να επικρατεί στα κορίτσια με 2-0 σετ του ΕΠΑΛ Ζακύνθου (25-22, 25-18), ενώ στα αγόρια σε σπουδαία νίκη έφτασε το Λύκειο Κατασταρίου που κέρδισε με 2-0 το 2ο ΓΕΛ (25-22, 25-17). Οι δυο ομάδες που νίκησαν στις αναμετρήσεις τους περιμένουν τους αντιπάλους τους που θα βγουν από το σχολικό πρωτάθλημα Κεφαλονιάς, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Ο Αντώνης Ακτύπης, όντας μέλος της ομάδας Φυσικής Αγωγής και πολύπειρος προπονητής μπάσκετ και στίβου αναφέρθηκε για τους αγώνες βόλεϊ που έγιναν στο κλειστό της Παναγούλας.
«Είχαμε και στα αγόρια και στα κορίτσια όχι τόσο υψηλό επίπεδο, αλλά είναι ευχάριστο ότι ασχολήθηκαν τόσα πολλά παιδιά. Και πολύ πιο ευχάριστο που κάποιο σχολείο εκτός πόλης κέρδισε και ήταν το Καταστάρι. Τους εύχομαι καλή συνέχεια στην επόμενη φάση».
Επίσης ο κ. Ακτύπης μίλησε για τους αθλητές που αγωνίζονται στα σωματεία αλλά και για εκείνους που θα εκπροσωπήσουν για πρώτη φορά το νησί μας σε τέτοια παιχνίδια.
«Για τα παιδιά που είναι στα σωματεία, είναι ένας επιπλέον αγώνας για απόκτηση εμπειρίων και είναι επίσης εμπειρία ζωής για εκείνα που δεν αθλούνται σε κάποιον σύλλογο. Ανταποκρίνονται πολύ καλά αυτά τα παιδιά και πιστεύω και για τους μέν και τους δε είναι κάτι σημαντικό».

Σήμερα οι αγώνες του ποδοσφαίρου στο Δημ. Στάδιο

Απόψε το πρωί γίνονται οι δυο ημιτελικοί του Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Λυκείων. Το πρώτο ματς πραγματοποιείται ανάμεσα στο 1ο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ στις 09.00, ενώ το δεύτερο διεξάγεται στις 11.00 και παίζουν το 2ο ΓΕΛ με το ΓΕΛ Κατασταρίου. Διαιτητές στους αγώνες θα είναι οι Μπέης, Κωστάκης και Καμπιώτης και τα παιχνίδια θα γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο.
Βέβαια για να γίνουν οι αναμετρήσεις πρέπει να βοηθήσει ο καιρός, ειδάλλως τα παιχνίδια θα αναβληθούν όπως έγινε χθες στα ματς των Τοπικών Πρωταθλημάτων (βλέπε άλλο θέμα).
Την άλλη Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί και ο τελικός του Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ με το 1ο και το 2ο ΓΕΛ να διεκδικούν την νίκη.
Μια σημαντική είδηση σχετικά με τα σχολικά πρωταθλήματα όλων των αθλημάτων είναι ότι οι αγώνες διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών. Σε αυτήν την απόφαση έχει προχωρήσει η οργανωτική επιτροπή σχολικών αγώνων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια μικρής ή μεγάλης έκτασης και κινδυνέψουν με τιμωρία τα σχολεία.