Παρέμβαση ΝΟΔΕ ΝΔ Ζακυνθου για υδρογονάνθρακες

Στην επικείμενη συζήτηση για το θέμα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, αλλά ειδικά στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί μεταξύ Κεφαλονιάς Ζακύνθου και Πελοποννήσου αναφέρεται με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΟΔΕ ΝΔ Ζακύνθου επισημαίνοντας πως: “Το επόμενο διάστημα θα γίνει όλο και πιο έντονη η συζήτηση για το θέμα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, αλλά ειδικά στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί μεταξύ Κεφαλονιάς Ζακύνθου και Πελοποννήσου. Σε κάθε περίπτωση μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την περιοχή όπου θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, όμως τίθενται κάποια σοβαρά ζητήματα που θα πρέπει η τοπική κοινωνία, η Αυτοδιοίκηση και προπάντων η κυβέρνηση να τα δουν με μεγάλη προσοχή.
Εμείς στον διάλογο αυτό θέτουμε κάποια προαπαιτούμενα και καλούμε την κυβέρνηση να δώσει σαφείς απαντήσεις, μέσω του Βουλευτή του Νομού, που δεν πρέπει να κρύβεται άλλο από τα σοβαρά θέματα της Ζακύνθου. Θα πρέπει να διασφαλιστεί με τους αυστηρότερους ελέγχους του κράτους το περιβάλλον και να λάβουν σοβαρά υπόψιν τη σεισμικότητα της περιοχής. Θα πρέπει να μην θίγετε ο τουρισμός που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ζακύνθου.
Τέλος, θα πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα στις τοπικές κοινωνίες της περιοχής και της Ζακύνθου, γιατί υπάρχει ως προγραμματισμός η ανταποδοτικότητα στην περιοχή της Ηλείας και της Αχαΐας. Με βάση τα παραπάνω προαπαιτούμενα και με σοβαρότητα, τοποθετούμαστε υπέρ της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση καλούμε την κυβέρνηση και τον τοπικό Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να δουν το θέμα στη βάση που το βάζουμε, πάντα προς όφελος της Ζακυνθινής κοινωνίας”
.