Τα σκουπίδια… αντίπαλος των αντιπλημμυρικών έργων

Τα αντιπλημμυρικά έργα της Ζακύνθου και επίσημα πλέον, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, αφού στον βαθμό που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε, λειτούργησαν άψογα κατά τις έντονες βροχοπτώσεις που ξέσπασαν στο νησί μας.
Μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου, της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών και του τμήματος πολιτικής προστασίας, ξεκίνησαν τις εργασίες εδώ και μήνες και μάλιστα για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι “δουλεύουν”.
Σε επιφυλακή, ωστόσο, βρίσκονται αυτές τις μέρες οι Υπηρεσίες για τυχόν προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν λόγω των ποσοτήτων απορριμμάτων που βρίσκονται σε ορισμένα σημεία ακόμη κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο. Τις τελευταίες μέρες, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να επισκέπτονται καθημερινά το νησί μας, τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω και πολλαπλασιάζονται είναι ικανά να φράξουν τα φρεάτια, άρα και να πλημμυρίσουν οι δρόμοι.
Το θετικό σημείο της υπόθεσης είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε τις περσινές δυσάρεστες καταστάσεις, με την Ζάκυνθο να γίνεται… Βενετία.
Η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη, μιλώντας στην ΗΜΕΡΑ, αναφέρθηκε στις περιοχές που είχαν πρόβλημα, λέγοντας μάλιστα ότι οποιαδήποτε ζημιά εμφανίστηκε, ήταν αποτέλεσμα των σκουπιδιών, που βρίσκονται ακόμα στους δρόμους. Και πρόσθεσε “Κόντεψε να πλημμυρίσει ένα σπίτι, στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου-Αλυκών, ευτυχώς το προλάβαμε. Ο τράφος είναι γεμάτος με σκουπίδια, πάρα πολλά σκουπίδια, έχουν φρακάρει τουλάχιστον τέσσερα, πέντε γεφύρια. Πρόκειται για τα σκουπίδια εκεί στο Τσιλιβή που είναι ακόμα αμάζευτα. Αυτά έχουν φύγει από το σημείο τόσες μέρες με τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη ένα στη διασταύρωση προς πλάνο για Τσιλιβή, είχαμε ένα θέμα. Στα πηγαδάκια, αν και έχουν γεμίσει οι τράφοι με νερό, τρέχουν με χίλια όπως με ενημέρωσε ο Πρόεδρος και φυσικά θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή και τα παρακολουθούμε”.
Σημαντικές αποδείχθηκαν οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και χειμάρρων, με το ιδιαίτερο βάρος να πέφτει στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη. Σε όλη του την έκταση από τους Αμπελόκηπους μέχρι και την γέφυρα του Αγίου Γερασίμου με σχολαστικότητα και επιμονή έχει καθαριστεί. Το σημαντικό είναι ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και πως μικροπροβλήματα είναι λογικό να παρουσιάζονται που και που.