Στις 14 Μαρτίου η υποδοχή Σκανδιναβών στη Ζάκυνθο

Από μια σειρά θετικές ειδήσεις για τη Ζάκυνθο επέστρεψε από τη Σουηδία ο Δήμαρχος του νησιού. Επικεφαλής της αποστολής παραβρέθηκε στην τουριστική έκθεση Panorama World Festival, στο επιβλητικό Globen Arena στη Στοκχόλμη. Μια διοργάνωση που στην κυριολεξία “αγκάλιασε” το Ιόνιο και είχε μία σειρά από παράλληλες υποστηρικτικές δραστηριότητες με θεματικές ενότητες την τοπική γαστρονομία, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις πολιτιστικές δραστηριότητες.
Μάλιστα στα μέσα του επόμενου μήνα τη Ζάκυνθο πρόκειται να επισκεφθεί η Διευθύντρια της Apollo στα πλαίσια της καλύτερης οργάνωσης και προετοιμασίας υποδοχής περισσότερων τουριστών από αυτή τη χώρα.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ανέφερε ότι βρέθηκε στη Σουηδία στα πλαίσια προβολής της Ζακύνθου, μαζί με την τουριστική επιτροπή και με ένα στρατηγικό σχέδιο, που εκτός από τις παραδοσιακές αγορές, προσβλέπει και στις Σκανδιναβικές χώρες. Και πρόσθεσε “Είχαμε επαφές με Πρέσβεις της Σουηδίας, με τον Διευθυντή της ΕΟΤ Σκανδιναβικών χωρών, με την Διευθύντρια και των Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Apollo, που χειρίζεται της Σκανδιναβικές χώρες, τον τουρισμό σε όλη την Ελλάδα. Προς το παρόν, οι κρητικοί και οι Ροδίτες μας έχουν πάρει τα πρωτεία στις Σκανδιναβικές χώρες. Ταυτόχρονα, να αναφέρω ότι στις 14 Μαρτίου θα έρθει στο νησί μας η Διευθύντρια της Apollo με τον Εκπρόσωπο που θα είναι εδώ στην Ζάκυνθο για να έχουμε επαφές για να προωθήσουμε στη Ζάκυνθο τον τουρισμό της Σκανδιναβίας που είναι πολύ ποιοτικός”.
Τα στοιχεία των αφίξεων στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού δείχνουν πως η Ζάκυνθος έχει διεισδύσει στην αγορά των Σκανδιναβικών χωρών με τους Σουηδούς να βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα με αύξηση 30%, και να ακολουθούν τους Δανούς με αύξηση 21% και τους Φιλανδούς με αύξηση 60%. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει και οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018, με 27% περισσότερους επιβάτες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Να σημειωθεί ότι οι Σουηδοί αναζητούν νέους προορισμούς και όχι μόνο το μοντέλο “ήλιος και θάλασσα” που προσφέρουν τα νησιά μας και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Επίσης τους ενδιαφέρει πολύ ο περιπατητικός τουρισμός γιατί οι περισσότεροι είναι φυσιολάτρες. Από πλευράς προϊόντων και υπηρεσιών, η αναζήτηση και η εξερεύνηση της αυθεντικότητας ήταν η κυρίαρχη τάση αυτή τη στιγμή.

Κ.Μ.

φωτο: Smile-Acadimos