“Λαϊκή Συσπείρωση” | Ανέδειξε προβλήματα στις αποδοχές των ξενοδοχοϋπαλλήλων

H γενικευμένη απληρωσιά των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ζακύνθου από την εργοδοσία τους ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν το περιφερειακό συμβούλιο μετά από εισήγηση που έκανε ο επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Θεόδωρος Γουλής, μετά από καταγγελίες, αναφέροντας πως πρόκειται για μια κατηγορία που είναι αρκετά χαμηλόμισθοι.
“Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και της σημερινής. Στη Ζάκυνθο μόνο ένα ξενοδοχείο εφαρμόζει την Κλαδική ΣΣΕ και αυτή μόνο ως προς τους μισθούς. Όχι ωράρια, άδειες, ρεπό κ.λπ. Για το Δώρο Χριστουγέννων έχει παγιωθεί η τακτική να τα καταβάλλουν σε τραπεζικό λογαριασμό και εν συνεχεία να τα επιστρέφουν οι εργαζόμενοι κάτω από την πίεση που δέχονται. Οι επίσημες καταγγελίες (Επιθεώρηση Εργασίας) για απλήρωτη εργασία ξεπερνούν τους 170 εργαζόμενους, όμως τα πραγματικά νούμερα είναι πολλαπλάσια.
Αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο στη Ζάκυνθο, είναι μια γενικευμένη αντιλαϊκή πολιτική, που με την υποστήριξη από την κυβέρνηση περί ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τσακίζουν κάθε εργασιακό δικαίωμα, σημειωτέον επίσης ότι παρακρατούνται οι μισθοί που ήδη είναι πετσοκομμένοι, και άλλα επιδόματα. Η λεγόμενη ανάπτυξη της κυβέρνησης, φαίνεται ότι είναι μια ανάπτυξη καθαρά υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών και σε καμία περίπτωση δεν αφορά τον λαό, αντίθετα τον ξεζουμίζει. Μια εργασιακή ζούγκλα επικρατεί. Ρωτώ σε τι ενέργειες θα προβεί η περιφέρεια ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που αναμένουν χρήματα μισθοδοσίας ή και τα δώρα των Χριστουγέννων και για να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό πράγμα της αυθαιρεσίας”.

Τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιοτόπουλος, δείχνοντας ξεκάθαρα την υποστήριξη της Περιφέρειας προς τους εργαζόμενους και πρόσθεσε “Η θέση μας είναι δεδομένη και δεν το συζητάμε. Υποστηρίζαμε, υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους υπαλλήλους. Χωρίς τους εργαζόμενους η ανάπτυξη δεν θα υπήρχε. Πρέπει να υπάρχει στήριξη στους ανθρώπους αυτούς, που είναι τα χέρια και τα πόδια της ανάπτυξης. Όπου συναντιούνται τέτοια φαινόμενα, όπως αυτά που ανέφερε ο κ. Γουλής, πρέπει να αποτάσσονται. Εμείς τους στηρίζουμε, όμως ελεγκτικό μηχανισμό δεν διαθέτουμε”.
Να σημειωθεί ότι το θέμα των δασικών χαρτών και της συγχώνευσης του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση. Τέλος, το σώμα, εκτός από τα αμιγώς Ζακυνθινά θέματα απασχόλησαν και γενικότερα θέματα όπως η πορεία αποκατάστασης των ζημιών από τους σεισμούς 2014-2015 στις δημόσιες υποδομές σε Κεφαλονιά – Ιθάκη – Λευκάδα και η απόφαση του Περιφερειάρχη Ι.Ν. για το κλάδεμα των ελαιοδέντρων στην Κέρκυρα.

φωτο: Magnesia-News