Το Επιμελητήριο στην HO.RE.CA ανέδειξε τη Ζάκυνθο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση HO.RE.CA που κάθε χρόνο υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας και έλαβε χώρα στην Αθήνα, όπως κάθε χρόνο. Από μια τόσο σημαντική διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείψει και η παρουσία του Επιμελητηρίου Ζακύνθου τα μέλη του οποίου βρέθηκαν στο Metropolitan Expo για να πάρουν ιδέες για τη νέα σεζόν. Ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος και ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους εκθέτες αλλά και από τους επισκέπτες για τη συγκεκριμένη έκθεση. Ακόμα, είναι γεγονός ότι η HO.RE.CA, κάθε χρόνο έχει και ολοένα και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από όλη την Ελλάδα και από άλλες περιοχές του κόσμου, όταν πραγματοποιείται η έκθεση, ταξιδεύει για να παρευρεθεί εκεί.
Για την επίσκεψή του στην έκθεση δηλώσεις στην εφημερίδα μας έκανε το μέλος του Επιμελητηρίου, Ιάκωβος Κονταράτος, επισημαίνοντας πως “Επισκεφτήκαμε την HORECA ως Επιμελητήριο Ζακύνθου. Είναι πραγματικά μια εντυπωσιακή έκθεση, είναι κάτι παραπάνω από έκθεση θα έλεγα ένα event, δεν είναι μόνο ότι υπάρχουν περίπτερα που εκθέτουν τα εμπορεύματα ή τις υπηρεσίες τους. Υπάρχουν γαστρονομικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις, με εστιατόρια, με μπαρ, με καφέ, γίνονται διαγωνισμοί ανάδειξης , τόσο προϊόντων όσο και μαγείρων, ή μπαρίστας”.
Πέρα από ποσοτική, η αύξηση των επισκεπτών της HORECA 2018 έχει και απίστευτα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς μέχρι στιγμής, από την επεξεργασία των στοιχείων της διοργανώτριας, προκύπτει πως το 63% των επισκεπτών προέρχεται από την Περιφέρεια. Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στο σύνολο των επισκεπτών ο ξενοδοχειακός κλάδος εκπροσωπήθηκε, με ποσοστό 29%.
Ο κ. Κονταράτος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ζάκυνθος θα πρέπει να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στη HO.RE.CA, ως εκθέτες αφού έχει τη δυνατότητα να εκθέσει εκτός των άλλων τοπικά προϊόντα, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας. Και πρόσθεσε: “Νομίζω ότι όποιος ασχολείται με τον τουρισμό πρέπει να επισκεφτεί αυτή την έκθεση, θα δει πολλά πράγματα και θα πάρει ιδέες και επίσης σε κάποια περίπτερα, ειδικά στο κομμάτι της γαστρονομίας, παρουσίαση τοπικών προϊόντων από αρκετές περιοχές. Θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε και ως επιμελητήριο και σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες που τους ενδιαφέρει να δούμε μήπως μπορέσουμε να συμμετάσχουμε του χρόνου, με κάποιο περίπτερο, να αναδείξουμε τα προϊόντα της Ζακύνθου. Υπήρχε φέτος μια συμμετοχή από την Ζάκυνθο, του κ. Αμπελά με τα ηλεκτρολογικά και τα είδη φωτισμού. Επισκεφτήκαμε το περίπτερο, να στηρίξουμε με την παρουσία μας και πιστεύω ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε ενεργά από εδώ και πέρα. Να δώσουμε στους απέξω την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Ζάκυνθο”.
Τέλος, επεσήμανε ότι σύμφωνα με δηλώσεις της booking.com υπήρξε αύξηση στον τζίρο της για τη Ζάκυνθο, κατά 40%. Ένα εξαιρετικά θετικό νέο, αφού κάθε χρόνο το νησί μας διαθέτει τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των τουριστών.