Μάθημα Face Painting γεμάτο έμπνευση και δημιουργία

Οι μάσκαρες και οι μασκαράδες του νησιού, ολοένα και περισσότεροι, συμμετέχουν σε ένα έθιμο χαράς και διασκέδασης, όπως είναι το Καρναβάλι, διαλέγοντας ολοένα και πιο εντυπωσιακές πολύχρωμες στολές. Μαζί διαλέγουν και ένα εντυπωσιακό Facepainting ή για τους αμύητους μια καλλιτεχνική έκφραση αισθητικής βαφής στο πρόσωπο τους. Και αυτή τη δυνατότητα παρέχει από χθες η Καρναβαλούπολη, η πολυαναμενόμενη αποκριάτικη δράση που διοργανώνει ο Δήμος και η Καρναβαλική Επιτροπή συμβάλλοντας σημαντικά στο πολύχρωμο και γιορτινό κλίμα της πόλης.
Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, από καλλιτεχνικό μακιγιάζ και ζωγραφική προσώπου, μέχρι μαγειρική, ζωγραφική για παιδιά μέσα από τα έργα των μεγάλων καλλιτεχνών, και άλλα.
Η πρώτη δράση φέτος, ήταν το μάθημα face painting που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου και συμμετείχαν εθελοντικά μαθήτριες του ΙΕΚ Κομμωτικής στο μάθημα της αισθητικής. Εκεί, υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η Μάγκυ Καπανά, η Ρόζμαρι Τσουκαλά και η Διονυσία Μαλούχου.
Οι μαθήτριες του ΙΕΚ παρακολούθησαν τις καθηγήτριες, που πραγματοποιούσαν το face painting, δίνοντάς τους ταυτόχρονα συμβουλές, για το πως μπορούν και οι ίδιες να εκτελούν τον συγκεκριμένο τρόπο μακιγιάζ. Τη συγκεκριμένη δράση, υποστήριξαν η Κατερίνα Μαλαπέτσα, η Αλεξάνδρα Κομιώτη, η Ξανθή Χουλιάρα, η Ντόρα Ταμαρέση, και η Τζίνα Κόκλα.
Ένα βήμα παραπέρα θα πάει σήμερα η συγκεκριμένη δράση, αφού θα πραγματοποιηθεί face painting με θέμα μάσκες στην πλατεία Αγίου Μάρκου. Την Τετάρτη το face painting θα έχει θέμα χαρταετοί και καπέλα. Η Καρναβαλούπολη δεν μένει όμως μόνο στο face painting , αφού την Πέμπτη θα πραγματοποιήσει το μεγάλο της πάρτι. Εκεί θα συμμετάσχουν και οι Αρλεκίνοι, που θα χορεύουν, θα μαγειρεύουν, θα παίζουν και θα δημιουργούν, απολαμβάνοντας εδέσματα από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος – Παράρτημα Ζακύνθου και το Τμήμα Μαγειρικής του ΙΕΚ Ζακύνθου.