Δημοτικοί Υπάλληλοι | Ανησυχούν για τις οφειλές του Δήμου στο ΦΟΔΣΑ

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στο Σύλλογο των Δημοτικών Υπαλλήλων του Δήμου, η τελευταία εξέλιξη που αφορά στην “αναγνώριση” του ποσού των 5.345.500 ευρώ ως οφειλή του Δήμου Ζακυνθίων προς το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Αφορμή στάθηκε η ένταξη του ποσού αυτού στον προϋπολογισμό του Φορέα με αποτέλεσμα οι δημοτικοί υπάλληλοι να ανησυχούν στο ενδεχόμενο το ανωτέρω ποσό να διεκδικηθεί μέσω αναγκαστικών κατασχέσεων.
Για το λόγο αυτό, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος τους Νίκος Μαρίνος αναφέρει πως “ως μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων που αγωνιούμε για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, εφιστούμε την προσοχή όλων των αρμοδίων Οργάνων πριν τη λήψη νέων αποφάσεων να διασαφηνιστεί το ύψος των παλαιότερων οφειλών προς τον ΦΟΔΣΑ με βάση αποφάσεις και μελέτες. Επίσης, να μεριμνήσουν για την άσκηση των νομίμων ενεργειών από την πλευρά του Δήμου όπως για παράδειγμα προσφυγή κατά αποφάσεων που διαφοροποιούν τις διαπιστωμένες ως σήμερα οφειλές βάσει στοιχείων σχετικών μελετών”.
Από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει εάν μπορεί να εκκινηθεί διαδικασία αναγκαστικών κατασχέσεων. Το ίδιο και εάν, σε περίπτωση που γίνει, θα ξεκινήσει από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της μισθοδοσίας τους.
Όπως και να έχει δεν πρόκειται να αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους, αλλά αντιθέτως δρομολογούν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με υπεύθυνους για τα οικονομικά του ΦΟΔΣΑ προκειμένου να έχουν ακριβή και ξεκάθαρη ενημέρωση για το τι συμβαίνει.