Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζακύνθου | Ξεμπλοκάρει η επισκευή του αναγνωστηρίου

Για τα άλυτα προβλήματα της βιβλιοθήκης Ζακύνθου, τα θετικά βήματα που γίνονται αλλά και τους στόχους της νέας χρονιάς μίλησε ο νέος Πρόεδρος της Δημόσιας ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου, Θανάσης Καραΐσκος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ένα πολύ θετικό νέο είναι το ότι μετά από αρκετό καιρό οι διαδικασίες για την βιβλιοθήκη του νησιού μας προχωρούν. Αρχικά, όπως μας ενημέρωσε ότι παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, κατάφεραν να αγοράσουν καινούρια βιβλία, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα για τους αναγνώστες. ‘’Τα προβλήματα της βιβλιοθήκης είναι αρκετά, από γραφειοκρατικά, δηλαδή ο τρόπος λειτουργίας των οικονομικών είναι μια πολύ δύσχρηστη κατάσταση. Υπάρχουν ζητήματα με διάφορες αποφάσεις που είχαν παρθεί από πριν αλλά δεν είχαν υλοποιηθεί και τώρα ευτυχώς είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι κάποιες από αυτές ήδη πραγματοποιούνται. Υπήρχε για παράδειγμα ένα ποσό 3.400€ για αγορά νέων βιβλίων τα οποία αγοράστηκαν και τα οποία είναι για όλες τις ηλικίες”, μας δήλωσε.

Το κτιριακό
Εκτός των βιβλίων, ανακοίνωσε ακόμη ένα θετικό νέο για την βιβλιοθήκη, το κτίριο της οποίας, τόσα χρόνια βρίσκεται σε απαράδεκτη κατάσταση, και είπε πως προχωρούν οι διαδικασίες για την επισκευή της, προσθέτοντας πως ‘’είχαμε την πληροφόρηση από το Υπουργείο Παιδείας ότι ξεμπλοκάρει η διαδικασία επιτέλους για να μπορέσει να επισκευαστεί η βιβλιοθήκη γιατί όπως γνωρίζεται υπάρχει μια μεγάλη αίθουσα η οποία είναι κλειστή εδώ και χρόνια. Ελπίζουμε ότι αυτή τη στιγμή θα ξεκινήσει η διαδικασία, εγκρίθηκε ένα ποσό για να γίνει η μελέτη του κτιρίου και να μπορέσει να επισκευαστεί, διότι βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Έχει μείνει πολύ καιρό σε κατάσταση αδράνειας και αυτό θέλει μια κίνηση’’

Κίνητρα…
Είναι γνωστό ότι στις μέρες μας, τα παιδιά ασχολούνται κατά ένα μεγάλο μέρος με την τεχνολογία. Ο Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, όταν ερωτήθηκε για το ζήτημα αυτό τόνισε πως θεωρεί ότι τα βιβλία είναι αναντικατάστατα. Ωστόσο ‘’Η αλήθεια είναι πως όταν υπάρχει η τεχνολογία και κάποιος μπορεί να μπει στο internet και να δει μια πληροφορία που αναζητά, τα πράγματα είναι δύσκολα για τα βιβλία, όμως παρόλα αυτά εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μυρωδιά του βιβλίου είναι αναντικατάστατη και το στοίχημα μας δεν είναι μόνο το να ψηφιοποιήσουμε την βιβλιοθήκη και να μπορούμε να βρούμε εύκολα κάτι”.
Τέλος, ανέφερε ότι θέλουν να προσελκύσουν νέο κόσμο και αυτό θα γίνει, απευθυνόμενοι στα σχολεία της Ζακύνθου γιατί παρόλο που τα παιδιά ασχολούνται με ότι ηλεκτρονικό υπάρχει, πάντα υπάρχουν κάποια παιδιά που θέλουν και το βιβλίο.

Κ.Μ.