Οι Ζακυνθινοί της Πάτρας βράβευσαν Levante Ferries και Ionian tv

Με τεράστια επιτυχία την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πατροπαράδοτης Ζακυνθινής κουλούρας από τον Σύλλογο Ζακυνθινών Πάτρας.

Η αίθουσα εκδηλώσεων στο Patra Palace, αποδείχτηκε μικρή, αφού η προσέλευση στην εκδήλωση του Συλλόγου Ζακυνθινών της Πάτρας ήταν απρόσμενα μεγάλη. Το έθιμο της κουλούρας τηρήθηκε και φέτος από τον Σύλλογο που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα.

Εκτός από την ευγευστη πατροπαράδοτη κουλούρα, τα παξιμάδια, το μαντολάτο και το λαδοτύρι, οι εκατοντάδες Ζακυνθινοί, απόλαυσαν καντάδες, άκουσαν την ιστορία του εθίμου της κουλούρας (ανάλυση Ρουμαντζά Μαρίνα), ζακυνθνή ποίηση (απαγγελίες Βαρβαρίγου Μαριετίνα), παραδοσιακά τραγούδια, είδαν πολλές πανέμορφες εικόνες slides και video του Τζάντε, έδωσαν και πήραν πολλές ευχές.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης το Δ.Σ. ομόφωνα είχε αποφασίσει να τιμήσει για το σημαντικό έργο τους, στην εξωστρέφεια του νησιού, την Levante Ferries και τον Γιώργο Θεοδόση και το IONIAN TV και τον Σπύρο Καμπιώτη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ζακυνθινών της Πάτρας

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δ.Σ. του συλλόγου αποτελούμενο από τους:
Πρόεδρος: Ηλίας Βαρβαρίγος
Αντιπρόεδρος: Μαρίνα Ρουμαντζά
Γενικός Γραμματέας: Δάκης Μυλωνάς
Ταμίας: Μαρία Καψάσκη
Μέλη
Aδαμαντία Θεοδόση
Πατρινού-Ζαβιτσάνου Φανή
Φαραώ Διονύσιος
Μυλωνοπούλου Γεωργία

Την κουλούρα ευλόγησαν ο Αρχιμανδρίτης Προκόπιος Κορδάς και ο αιδεσιμότατος πατηρ Καννέλος, ενώ το απολυτίκιο του Αγίου Διονυσίου απέδωσε σε γνήσια ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική παράδοση ο ιεροψάλτης Σπύρος Κασπίρης.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. οι Ζακυνθινοί της Πάτρας τίμησαν για την προσφορά τους την Levante Ferries και το IONIAN TV, καλώντας τιμητικά τους εκπροσώπους των δύο φορέων να κόψουν τα δύο πρώτα κομμάτια της Κουλούρας.

Τιμητική βράβευση στην Levante Ferries

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηλίας Βαρβαρίγος μίλησε για το σημαντικό ρόλο της ακτοπλοϊκής γραμμής Levante Ferries και την δυναμική που έχει επιφέρει μετά την λειτουργίας της.
Ευχαρίστησε δημόσια εκ μέρους του συλλόγου τον ζακυνθινό ιδιοκτήτη Γιώργο Θεοδόση για την δυναμική και την προβολή που έχει προσφέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και για τους κόπους τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του.
Το βραβείο, για λογαριασμό του κ. Θεοδόση παρέλαβε ο διευθυντής Ζακύνθου της Levante Ferries κ. Γιάννης Πυλαρινός. Για την παράδοση της πλακέτας κλήθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ» κ. Τζόγια Καππάτου.

Τιμητική βράβευση στο IONIAN TV

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζακυνθίων Πάτρας κ. Ηλίας Βαρβαρίγος στη συνέχεια μίλησε για την σημαντική εξέλιξη του ΙΟΝΙΑΝ TV ως καλύτερο περιφερειακό κανάλι της ελλάδας τόσο το 2016 όσο και το 2017, αλλά και για την χαρά που έχουν να παρακολουθούν ένα τηλεοπτικό μέσο με γεννέτηρα το νησί της Ζακύνθου!
Τίμησαν και το ΙΟΝΙΑΝ TV για την προσφορά του στην ενημέρωση, το ψυχαγωγικό, πολιτιστικό και κοινωνικό του έργο.
Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΟΝΙΑΝ Σπύρος Καμπιώτης. Για την παράδοση κλήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κερκυραίων της Πάτρας κ. Γιάννης Λιτσαρδόπουλος.

Ο πρόεδρος των Ζακυνθινών Πάτρας Ηλίας Βαρβαρίγος, ο διευθυντής του IONIAN TV Σπύρος Καμπιώτης και ο πρόεδρος του συλλόγου Κερκυραίων Πάτρας Γιάννης Λιτσαρδόπουλος

Ο Γενικος Διευθυντής του IONIAN TV Σπύρος Καμπιώτης με τον Διευθυντή Marketing και προγράμματος Διονύση Μήλεση

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Στις 25 Σεπτεμβρίου 1981, ιδρύθηκε από τους Εν Πάτραις απόδημους Ζακυνθινούς, ο Σύλλογος Ζακυνθινών Πάτρας «Διονύσιος Σολωμός» με σκοπό την επικοινωνία, την αλληλεγγύη και τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Σύλλογος υλοποιεί τους ανωτέρω σκοπούς με τον καλύτερο τρόπο, πραγματοποιώντας ποικίλες εκδηλώσεις με απόλυτη επιτυχία και συνεχή συμμετοχή των μελών του.
Από το 2012 παρουσιάζει μία ιδιαίτερη δραστηριότητα με αποτέλεσμα να είναι αρκετά αγαπητός σε Πατρινούς, οι οποίοι συμμετέχουν και αυτοί στις δραστηριότητες του.