Δημοτικό Συμβούλιο | “Ποδαρικό” με ψήφιση προϋπολογισμού για το 2018

“Ποδαρικό” με την ψήφιση του προϋπολογισμού και του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης του Δήμου για το έτος 2018 κάνει απόψε στις 8.30μμ στην πρώτη του νέα χρονιά συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου. Το ύψος του ανέρχεται στα 51.156.585€ ενώ κατα τη συνεδρίαση περισσότερα στοιχεία θα παρέχουν τα στελέχη των Οικονομικών Υπηρεσιών. Αξίζει, δε, να αναφερθεί πως ο προϋπολογισμός είχε εγκριθεί στην Οικονομική Επιτροπή. Λίγο νωρίτερα, θα γίνει κι άλλο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αφορά την έγκριση των προϋπολογισμών του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και της ΚΕΔΗΖ.
Αρχικά η συνεδρίαση, είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 27 Δεκεμβρίου 2017, ωστόσο λόγο έλλειψης απαρτίας εκ μέρους της πλειοψηφίας αναβλήθηκε. Στη σύντομη τοποθέτησή του, τότε, ο Δήμαρχος αναρωτήθηκε “πού πηγαίνει ο Δήμος χωρίς προϋπολογισμό γιατί τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει, ενώ έθεσε το ερώτημα ποιος και γιατί σαμποτάρει το Δήμο”.
Επίσης στην έναρξη της συνεδρίασης αποχώρησε η μείζονα αντιπολίτευση καταγγέλλοντας την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με αρκετούς εκ των συμβούλων της πλειοψηφίας να επιλέγουν να μην παρίστανται στις συνεδριάσεις. Ακόμη δεν παρευρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από τους συνδυασμούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Επομένως, έντονος είναι ο προβληματισμός για το εάν και κατά πόσο θα υπάρξει απαρτία αφού η ψήφισή του απαιτεί αυξημένη απαρτία 18 δημοτικών συμβούλων και εκείνοι της αντιπολίτευσης δεν φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν θετική ψήφο. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για ρήγμα και μάλιστα αγεφύρωτο μέσα στην πλειοψηφία κάτι που φάνηκε τότε και στον έντονο διάλογο ανάμεσα στον κ. Κολοκοτσά και τον δημοτικό σύμβουλο Αναστάσιο Μποτώνη. Αφορμή στάθηκε τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος για εκείνους που το τελευταίο διάστημα απουσιάζουν από τις συνεδριάσεις αναίτια και την πρόθεσή του να στείλει προσωπικές επιστολές με τις οποίες θα τους έθετε προ των ευθυνών τους. Μάλιστα, θα τους πρότεινε να παραιτηθούν του αξιώματος τους εάν δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Επομένως, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα συμβεί απόψε, καθόσον εάν για δεύτερη φορά δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, όχι δεν θα μπορεί να κινηθεί τίποτα στο δήμο, αλλά θα δρομολογηθούν και σειρά πολιτικών εξελίξεων.