Με μέθοδο καθέτου εφορμήσεως έφυγαν τα αδέσποτα

Με την εφημερίδα μας παραμάσχαλα φαίνεται πως ξεκινά την μέρα του ο Δήμαρχος. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι δεν προλαβαίνουμε να επισημάνουμε κάτι και λίγη ώρα αργότερα μας τηλεφωνεί για να μας πληροφορήσει ότι αποκαταστάθηκε το όποιο πρόβλημα.
Κάπως έτσι έγινε και προχθές, μετά τις αναφορές της στήλης στα αδέσποτα που έχουν επιλέξει ως “στέκι” τους την Πλατεία Σολωμού και μάλιστα με τη μέθοδο της καθέτου εφορμήσεως.
Για πότε κατάφερε ο Δήμαρχος να απομακρύνει την πέτρα του σκανδάλου -στην προκειμένη θηλύκια σκυλίτσα- και τους καμια δεκαριά σερνικούς σκυλομαντράχαλους που θέλησαν να ερωτοτροπήσουν ένεκα εποχής μαζί της, δεν λέγετε. Μάλιστα, δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά φρόντισε να την στειρώσει κιόλας για να μην επαναληφθεί η . Επίσης, να βρεί ανάδοχα σπίτια για τους ερωτιάρηδες δίνοντας τέλος στο πρόβλημα.
Υπενθυμίζουμε πως μέχρι σήμερα οι κατά καιρούς αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για τη δημιουργία οργανωμένου καταφυγίου στο νησί, αποτέλεσαν σχέδιο επι χάρτου. Το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων έχει αυξηθεί κατά κύριο λόγο τα τελευταία χρόνια όπου η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει φλέβα. Έτσι, τη σκυτάλη στην επίλυσή του παίρνουν αναγκαστικά οι φιλοζωικές οργανώσεις που καλούνται, να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού. Ελπίζουμε να δούμε άμεσα να ανοίγει η νέα σελίδα στην αντιμετώπιση του φαινομένου διότι θεωρούμε αναχρονιστικό και ξεπερασμένο να επανέλθουμε σε μεθόδους που οδηγούν τον πολίτη να ρίχνει φόλες.