Έρχεται ο Αυγενάκης για την πίτα της ΝΟΔΕ

Δεν μας έφθαναν όλα τα άλλα, με τους φόρους και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να καλύψουμε, βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία της κοπής των πιτών. Κάποιοι ξεκίνησαν από την προπαραμονή των Χριστουγέννων και οι τελευταίες αναμένονται προς το τέλος Μαρτίου. Κάπου εκεί προς το τέλος του μήνα έχει προγραμματίσει την πίτα της και η ΝΟΔΕ παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη.
Μόλις μαθεύτηκε η επίσκεψή του στο νησί πολλοί ήταν εκείνοι, στην πλειοψηφία τους νέοι ηλικιακά, που άρχισαν να ζητούν να τον συναντήσουν. Το ότι η νέα γενιά πρέπει να ασχολείται με την πολιτική και να συμμετέχει ενεργά στην αυτοδιοίκηση ή αλλού, ούτε λόγος να γίνεται. Είναι χώροι ευαίσθητοι και απαιτητικοί. Επιτάσσουν μεράκι, διάθεση για δουλειά και πολλές “φρέσκιες” ιδέες και προτάσεις.
Αρκεί να μην συμπεριφέρονται σαν τους παλιούς. Γιατι τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, και μπερδεύονται προκαλώντας ακόμη και παρεξηγήσεις.
Ανεξάρτητα, τι ακούγεται και λέγεται, μόνο ως πολιτική μαεστρία μπορεί να ερμηνευθεί το γεγονός ότι η ηρεμία των νεύρων έρχεται με το διαίρει και βασίλευε.
Η διαφορά, όμως, είναι ότι έτσι χαλάει η μανέστρα… Και στο νησί μας δεν είναι λίγοι αυτοί, ούτε άγνωστος ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν που διαχρονικά σε περιπτώσεις αποκλεισμών τους. Η ουσία είναι εάν συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο τα φέουδα ή ο εκάστοτε πρόεδρος. Κάποιοι απαντούν πως αυτή τη φορά θα κάνει η κοινωνία.